Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 29 sep 2020

10 gewoontes van mensen die al-tijd een schoon huis hebben

Je hebt net je hele huis lopen boenen, en binnen no-time is het weer een bende. Herkenbaar? Er zijn dus mensen waarvan hun huis echt al-tijd schoon is. En dat komt niet omdat ze iedere dag alleen maar lopen schoon te maken. Ze hebben er een gewoonte van gemaakt.

We hebben alle gewoontes van mensen die altijd een schoon huis hebben op een rijtje gezet, zodat ook jij vanaf nu binnenkomt in een fris schoongemaakt huis.

Dit zijn de 10 gewoontes van mensen die altijd een schoon huis hebben

1. Werk van boven naar beneden

En dan heb ik het niet over de kamers boven. Kom eerst van die spinnenwebben van het plafond af, voordat je aan de bak gaat met de stofzuiger. Anders mag je de vloeren straks wéér gaan schoonmaken.

2. Begin met het ding waar je tegenop kijkt

Zit jou wasmand zo vol dat er niets meer in lijkt te passen en heb je nou echt geen zin om de was te draaien? Begin daar dan juist mee. Als je dat hebt gehad kun je doorgaan met de schoonmaaktaken die je minder erg vindt en heb je het ergste al gehad.

3. Reinig elk oppervlak in huis

Dit klikt misschien als een hele klus, maar het zorgt er wel voor dat jouw huis langer schoon blijft. Ik heb het niet over een hoekje in huis, maar echt over alles wat stof op kan vangen. Bijvoorbeeld de fotolijsten, televisie, bureau, het aanrecht en ga zo maar door.

Lees ook: Je hele huis schoonmaken met alleen natuurlijke producten? Het kan echt!

4. Verplaats je meubels

Don’t be shocked. Je zult versteld staan van de hoeveelheid stof die zich onder je meubels heeft verzameld. Ga er eens langs met je stofzuiger en dweil. Al het stof is nu weg en kan zich ook niet meer verplaatsen door het hele huis. Dit is belangrijk om een gewoonte van te maken voor een schoon huis.

Wist je dat een draadloze stofzuiger het schoonmaken veel makkelijker maakt? De 7 fantastische voordelen van draadloos stofzuigen – dit wil jij ook

5. Begin in het uiterste gedeelte van de kamer

Dit geldt voor zowel de stofzuiger als voor de dweil. Stofzuig je een weg uit de kamer. Je wilt natuurlijk niet op die vloedkleed staan dat pas gestofzuigd is. Bovendien geeft een onaangetast vloerkleed een gevoel van voldoening.

6. Afstoffen van pantoffels

Trek je huisslippers of pantoffels aan? Handig om die dan ook eens af te stoffen. Het zou zonde zijn om met die stoffige pantoffels rond te lopen in een schoon huis.

7. Schoonmaken van de magnetron

Heb je een magnetron in huis? Dan heb ik de ultieme tip om ‘m schoon te maken: maak een doek nat en zet ‘m voor 30 seconden in de magnetron. Gebruik de doek vervolgens om de (nu vochtige) magnetron schoon te maken. Pas wel op, de doek is waarschijnlijk heel heet.

4 tips om jouw oven brandschoon te krijgen (het werkt echt!)

8. Twee-in-één

Een andere goede gewoonte is het schoonmaken van de douch na elke douchebeurt. De douch is al nat, dus het enige wat je nog moet doen is afvegen. Vergeet ook de kraan en doucheknoppen niet.

9. Van boven naar beneden in het toilet

Dan komen we aan bij het toilet. Niemand heeft zin om het toilet schoon te maken, maar het is wel zo hygiënisch. In tegenstelling van de rest van het huis, is het beter om in het toilet te beginnen van boven naar beneden. Als er enige stof naar beneden valt komt het in de wc-pot terecht, en die kun je zo doorspoelen.

Wc schoonmaken: zo maak je snel je toilet schoon (in maximaal 5 minuten)

10. Gebruik een toiletblok

En dan last but not least. Een goede gewoonte voor het toilet is het gebruiken van een toiletblok. Dit reinigt de binnenkant van het toilet namelijk elke keer dat je doorspoelt. Scheelt weer een hoop werk waar je tegenop kijkt.

Meer tips voor een schoon huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Budgetting Couple

Reageer op artikel:
10 gewoontes van mensen die al-tijd een schoon huis hebben
Sluiten