Favoriete plant op de redactie: deze gevlochten geldboom

We zijn weer een ontzettend leuke plant tegen gekomen die we maar al te graag met jullie willen delen: de geldboom. En nee, helaas groeien er géén dollarbiljetten of briefjes van €50 aan dit schattige boompje. Hoewel we dat natuurlijk maar al te graag zouden willen.

Waarschijnlijk heb je dit gevlochten boompje wel eens vaker gezien. De Latijnse naam van de geldboom is Pachira aquatica. De gevlochten plant dankt zijn naam aan het Verre Oosten. Hier wordt namelijk gedacht dat de bladeren van de plant geld zouden kunnen vangen. Daarom is deze plant een mooi cadeau voor house warmings en verjaardagen. Want een beetje extra geluk op financieel gebied gunnen we iedereen, toch?

Makkelijke plant

Vergeet je wel eens om je planten te voorzien van een flinke scheut water? Met deze plant is dat geen probleem. Eens per 3 weken heeft deze plant wat water nodig. DAt komt omdat de plant zijn water opslaat in zijn stam. Daarom is het belangrijk dat, vooral in de winter, de grond van de plant is uitgedroogd voordat je ‘m weer water geeft.

roomed-geldboom

Je voorkomt bladuitval door regelmatig de bladeren nat te sproeien met een plantenspuit. Daardoor zal de plant ook een mooie glas behouden.

Je zet de plant liever niet in direct zonlicht. Als de bladeren geel worden, is dat een teken dat de plant te veel zonlicht krijgt. Het beste zet je je Geldboom voor een raam op het noorden.

Nog meer planten

Op zoek naar een goedkope kamerplant? Waarschijnlijk kom je jouw favoriet wel in dit lijstje met goedkope kamerplanten tegen. En als we nog een favoriet mogen noemen: heb je wel eens van het schattige plantje donkey tail gehoord? Die wil je ook sowieso in huis hebben!

Reageer op artikel:
Favoriete plant op de redactie: deze gevlochten geldboom
Sluiten