Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 8 apr 2020

Handig om te weten: geverfde muren schoonmaken doe je zo

Een mooie geverfde muur in je huis kan onwijs veel van je interieur bepalen. Of je nu gaat voor een frisse witte muur of een lekker kleurtje. Maar dan is het wel zo fijn als de muren zo schoon mogelijk blijven. Helaas valt er soms wel iets tegenaan of zitten de kids met hun vette vingers aan de muur. Geverfde muren schoonmaken is meestal gelukkig goed te doen.

Met lichte verfkleuren vergroot je optisch de ruimtes in je huis, maar ook een donkere muur kan erg tof staan.

Zo verwijder je vlekken uit je mooie muur

Vette vlekken komen al snel op de muur wanneer je de muur vaak aanraakt of aanraakt met vieze vingers. Alleen water helpt vaak niet en zorgt in sommige gevallen zelfs voor het uitvegen van de vette vlek. Voor dit soort vlekken zijn vochtige schoonmaakdoekjes een goede oplossing.

Maak met beleid de vlekken op je muur schoon; het liefst zo snel mogelijk nadat je de vlek hebt gespot. Probeer schoonmaakdoekjes met bleekmiddel te ontwijken; dit kan de muur aantasten.

Mocht zo’n doekje niet helpen omdat de vlek hardnekkig is? Dan moet je met zwaarder geschut aan de gang gaan en dat geschut is ammonia. Dit middel kan heel goed vette vlekken weghalen. Leg de ammonia aan met warm water zodat het niet te sterk is.

Dit moet je niet gebruiken bij het schoonmaken van je muur

Geverfde muren schoonmaken is meestal goed te doen wanneer je weet wat voor middelen je moet gebruiken. Er zijn namelijk ook een aantal middelen die je beter niet kan gebruiken. Bleekmiddel en (schoonmaak)alcohol kunnen de kleur van je muur aantasten, verkleuren en beschadigen.

Twijfel je over een bepaald schoonmaakmiddel? Test het dan eerst even uit op een klein stukje muur dat niet goed te zien is achter de televisie of achter een kast. Daar kan het iets minder kwaad.

Mochten deze tips niet helpen is het waarschijnlijk een beter idee om de muur over te verven als de vlekken echt te lelijk zijn. Hang er anders een leuk kunstwerk overheen of zet er een grote plant voor.

Heb je meer schoonmaaktips nodig?

Bron: Huis en Tuin info

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handig om te weten: geverfde muren schoonmaken doe je zo
Sluiten