Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 7 mrt 2017

De gevel van deze winkel in São Paulo is bedekt met 9000 planten

Nu online shoppen steeds makkelijker en beter wordt, moet je als winkel echt onderscheidend zijn. Het is niet genoeg om alleen een interessante collectie aan te bieden. Een bezoek aan de offline winkel moet ook echt de moeite waard zijn. Maar hoe doe je dat dan?

Een opvallende voorpui kan je daarbij helpen. Sonia Diniz Bernardini snapt hoe het moet. Zij is eigenaresse van Firma Casa, een design- en interieur winkel in São Paulo. Om haar winkel meer allure te geven liet ze de complete gevel bekleden met maar liefst 9000 planten.

Bekijk ook:
>> De CHANEL winkel in de P.C. Hooftstraat heeft een ijzersterke gevel van glazen bakstenen

De winkel van Sonia bestaat al sinds 1994 en was qua uitstraling niets veranderd sinds de opening. Daarom besloot Sonia een aantal jaar geleden dat het tijd was voor een drastische metamorfose. Hiervoor schakelde ze SuperLimão Studio in, die met een reeks vernieuwende ideeën kwamen.

Uiteindelijk kozen ze voor de groene gevel. Zeker in grote steden waar steeds minder groen te vinden is, is zo’n groen gebouw een uitkomst.

>> Dit huis in Lissabon is bedekt met meer dan 4500 planten

In tegenstelling tot het groene exterieur is de winkel vanbinnen heel basic en industrieel ingericht. Alle leidingen, kabels en staalconstructies zijn zichtbaar en door de minimalistische inrichting is de aandacht vooral gevestigd op de collectie. Slim.

MEER LEZEN
Een ander voorbeeld van een opvallende gevel is het exterieur van de Dior winkel in Miami, die een echte haute couture uitstraling heeft. En de gevel van de Paul Smith store in Londen is zo gaaf dat je meteen naar binnen wilt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

architizer.com

Reageer op artikel:
De gevel van deze winkel in São Paulo is bedekt met 9000 planten
Sluiten