Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 13 sep 2019

Op zoek naar een geurkaars voor de herfst? Deze geuren passen perfect bij het seizoen

Of we het nou willen of niet, de koude donkere dagen komen er langzaam weer. Het uitgelezen moment om een geschikte geurkaars voor de herfst in huis te halen. Deze lekkere geuren passen precies bij het seizoen van vallende blaadjes, korte, donkere dagen en stormachtige regenbuien.

Sommige geuren doen ons namelijk écht denken aan de herfst. Wij hebben onze favoriete geuren voor je op een rijtje gezet.

6 lekkere geurkaarsen voor de herfst: deze geuren wil je in huis halen

Kaneel, kruiden en appel in je geurkaars voor de herfst

Wat is er lekkerder dan de geur van kaneel en bakkruiden in de herfst? De geur van kaneel doet alvast denken aan heerlijke speculaaspoppen die bij de feestdagen weer tevoorschijn komen.

Met een geur van kaneel- en bakkruiden zal iedereen die binnenkomt zich afvragen wat voor lekkers er in huis te vinden is. Nou, jouw lekkere geurkaars! Helaas is deze niet om op te eten.

Kaneel is ook goed te combineren met appel. Zo lijkt het net alsof er een verse appeltaart in je keuken staat.

Pumpkin Spice als geurkaars voor de herfst

Misschien heb je wel eens gehoord van de quote ‘Pumpkin Spice and everything nice’. Het is niet gek dat deze geur z’n eigen quote heeft gekregen want dit is echt dé geur die perfect bij de  herfst past. Zeg nou zelf, pompoenen zijn toch typisch herfst?

Vaak bevatten deze geurkaarsen zoete romige pompoen met nuances van kaneel. Ruik je het al bijna? Wij wel.

In de herfst zijn er vaak bij Starbucks Pumpkin Spice Latte’s te koop. Ook het aroma van deze bijzondere koffie is te vinden in de vorm van een geurkaars voor de herfst. De koffiegeur met pompoen is onweerstaanbaar.

Ga voor fruitige sinaasappel en cederhout

Wij zijn dol op geurkaarsen met sinaasappel en je kunt ze zelf maken ook! Op ons culinaire zusje Culy staat hoe je dat kunt doen. Ben je klaar met deze DIY, dan heb je een lekkere en bijzondere kaars.

Koop je ‘m liever? Sinaasappel en cederhout is een perfecte combinatie. Samen geven deze ingrediënten een verleidelijke, warme geur.

Brand je sinaasappelkaars in je woon-, slaap of badkamer om een bijzondere sfeer te creëren.

Een geurkaars voor de herfst met dennengeur

Misschien vinden sommigen dit meer een geur voor in de winter, maar wij vinden dat deze lekkere kaars veel eerder al het huis in mag!

Deze geur doet denken aan een lange wandeling in het bos, laat de herfst daar nou het perfecte seizoen voor zijn. Kom vast in de stemming van het door gevallen blaadjes lopen en de boslucht die met een frisse herfstbries meewaait.

Voor buitenmensen die graag in een dennenbos komen is deze kaars perfect.

Klassieke vanillegeur voor iedere kamer

Vanille is een van de populairste geuren onder de geurkaarsen. Deze geur vindt bijna iedereen lekker en daarom is het bijna onmogelijk om nog nooit een vanille geurkaars te hebben gekocht. Staat er bij jou ook een in huis?

Vanille is een opmerkelijke maar klassieke en volle geur. Perfect om iedere kamer mee te verrijken. Met een vanille geurkaars creëer je een aangename geur én een gezellige sfeer.

Haal een knisperend houtvuur in huis

Houtvuur kaarsen zijn ontzettend gezellig in huis. De brede lont knettert zacht als deze brandt en klinkt daarmee net als een haardvuur (maar dan zachtjes).

Deze kaarsen bevatten vaak natuurlijke geurstoffen. Ze hebben niet zo’n overweldigende sterke geur maar zijn subtieler. Als je deze kaars aansteekt, ruikt je huis al snel naar bos, hout en natuurlijk een gezellig vuur.

Meer lezen over de herfst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op zoek naar een geurkaars voor de herfst? Deze geuren passen perfect bij het seizoen
Sluiten