Merve Ozturk
Merve Ozturk Planten en bloemen 2 nov 2020

5 geurende kamerplanten waardoor jouw huis lekker gaat ruiken

We houden van allerlei verschillende huisparfums, fantastisch ruikende geurkaarsen en talloze geurstokjes (die van Zwitsal is favoriet). We doen er alles aan om ons huis lekker te laten ruiken. Maar wil je net dat beetje extra? Ik deel vandaag de lekkerst geurende kamerplanten waardoor je huis het hele jaar door heerlijk ruikt.

Wist je dat je de geur van jouw eigen huis niet ruikt? Andere mensen die jouw huis bezoeken merken wél een bepaald geurtje op. Om ervoor te zorgen dat ‘t een lekkere geur is, kan je een geurende kamerplant in huis nemen.

Deze kamerplanten zorgen ervoor dat jouw huis lekker gaat ruiken

1. Chocolademunt

Ben je gek op de geur van munt? Dan is deze geurende kamerplant perfect voor in jouw huis. Er wordt vaak gedacht dat een muntplant ‘t niet goed doet in huis, maar dat is helemaal niet waar. Met de juiste verzorging (genoeg water en licht) kan je ‘m ook gewoon in huis zetten.

Als je liever voor een andere kruiden gaat, kan je kiezen voor tijm, oregano, rozemarijn of basilicum (ook handig om te gebruiken in de keuken voor de lekkerste gerechten).

2. Gardenia

Ook gardenia’s kan je binnenshuis verzorgen. Er gaat niets boven de heerlijke geur van die roomwitte bloemen. Let op: deze geurende kamerplant vergt wel wat extra aandacht. Ze komen natuurlijk uit de tropen, en hebben daardoor minimaal zes tot acht uur indirect zonlicht nodig. Ook is het belangrijk dat de pH-waarde van de grond tussen de 4.5 en 5.5 is (ze houden namelijk van zure grond).

De gardenia helpt je bovendien om beter te slapen: Het proberen waard: met deze planten op de slaapkamer slaap je beter

3. Lavendel

Deze prachtige paarse eyecatchers mogen niet missen in dit rijtje. Lavendel is gek op zonlicht, en staat dan ook graag voor het raam. Het is even afwegen wat de beste plek is voor deze geurende kamerplant, maar als je eenmaal een goede plek hebt is ‘ie behoorlijk winterhard en heb je het hele jaar door een lavendelgeur in huis.

Lees ook: Zo kan je het beste lavendel drogen (voor altijd een lekkere geur in huis)

4. Narcissus papyraceus

Deze beauty’s houden van koele temperaturen (rond de 15°C) en indirect zonlicht. Je kweekt ze het beste in water of aarde. Als je voor aarde kiest, let er dan op dat je de bollen niet al te veel water geeft voordat ze in de groeifase zijn.

Tip: om het hele jaar te genieten van deze geurende kamerplant, dien je de bollen om de twee weken te verpotten, zodat ze continu blijven bloeien.

5. Oncidium Sharry Baby

Deze bordeauxrode en witte orchidee heeft een heerlijke geur met zoete chocoladetonen. Ga voor een pot met gaten en vul ‘m met veenmos zodat de wortels genoeg lucht krijgen.

De orchidee houdt van een felle ochtendzon. Let er op dat ‘ie niet te veel zonlicht krijgt, dat kan er namelijk voor zorgen dat je orchidee donkerbruine vlekken op de bladeren krijgt. Deze geurende kamerplant houdt wel van een warm temperatuurtje. Zet ‘m op een plek waar het tussen de 15-23°C is.

Side-note: merk je dat je orchidee gerimpeld is? Dat betekent dat ‘ie uitgedroogd is.

Meer leuke kamerplanten voor je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
5 geurende kamerplanten waardoor jouw huis lekker gaat ruiken
Sluiten