Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 12 aug 2018

Deze geur zou jij in je huis moeten hebben (op basis van je sterrenbeeld)

Bij elk sterrenbeeld horen een boel verschillende karaktereigenschappen, maar wist je ook dat jouw sterrenbeeld invloed heeft op jouw (favoriete) geur? Wij hebben bij elk sterrenbeeld dé tip voor het ideale geurtje. Zo ruikt je huis altijd helemaal lekker. 

Vind je het fijn om lekkere geurtjes voor je hele huis te hebben, maar heb je geen zin in wéér zo’n vanille geurkaars? Mooi! Dit zijn namelijk de perfecte geuren voor elk sterrenbeeld getipt door auteur, columnist en astrologe Aliza Kelly.

Ram: mosterd, pepermunt en kamperfoelie

Als je een ram bent, dan je waarschijnlijk een vurig, spontaan en proactief type. Om die redenen is een scherpe, gekruide geur vaak een goede match. Pepermunt geeft veel energie, dus kies liever voor zoiets verzachtends dan een iets sterks met veel pepers.

Stier: roos, papaver, viooltjes

Stieren geven over het algemeen om romantiek, bloemengeuren en dan het liefst meteen een hele hoop bloemen. “Stieren willen graag zoveel mogelijk geuren in zich op te nemen, dus allerlei verschillende geuren als roos en papaver werken goed voor hen.”

Tweeling: lavendel en mirte

Tweelingen kunnen zich in veel situaties aanpassen en houdt van geuren die mensen samenbrengen. Lavendel is bijvoorbeeld een geur waar veel mensen van houden en fijn is gedurende de ochtend, middag én avond.

Kreeft: geranium, lelie en waterlelie

Kreeft is een waterteken maar ook het teken voor de moeder. Aliza raadt daarom aan om een geur te kiezen die voor kwaliteit staat maar ook zacht is. Voor kreeften is het belangrijk een geur te kiezen die het huis gezellig maakt.

Leeuw: saffraan, rozemarijn, zonnebloem en goudsbloem

Leeuwen kunnen dramaqueens zijn en hebben een uitgesproken geur nodig die bij hun personaliteit past. Kies daarom voor een vrolijke, zonnige geur voor in huis met veel uitzonderlijke geuren.

Maagd: linnen en katoen

Over het algemeen zijn maagden analytisch en perfectionistisch en daarom past daar een fijne, simpele en klassieke geur bij. Een frisse katoen of linnen geur bijvoorbeeld.

Dit vind je vast ook leuk: Trend: haal de maan en sterren in huis

Weegschaal: hortensia, populier en mint

De weegschaal is een luchtteken en houdt van esthetische dingen, chique geuren en elegante verpakkingen. Klassieke en vrouwelijke geuren als mint of hortensia werken dus goed als geur in huis.

Schorpioen: braam, aloe vera en toverhazelaar

Schorpioenen houden over het algemeen van intense geuren en houden van soortgelijke geuren in huis. Diepe en complexe geuren als toverhazelaar (gele bloem) zijn aanraders volgens Aliza.

Boogschutter: kaneel, bessen en sandelhout

Boogschutter is een vuurteken en houdt vaak van reizen. Exotische geuren kunnen daarom een goede match zijn en spreken de drang in jou om te reizen helemaal aan.

Steenbok: tijm, iep, pijnboom en wilg

Steenbokken kunnen erg recht door zee en eerlijk zijn, het is dan ook een aardeteken. Vaak zijn steenbokken erg serieus daarom passen aromatische geuren en rijke houtige geuren erg goed bij ze.

Waterman: orchidee en gouden regen

Watermannen houden van revolutie, verandering en actie. Een bijzondere en unieke is dus een goede match voor watermannen. Een mannelijke geur bijvoorbeeld.

Vissen: komkommer en salie

Frisse, spa-achtige geuren zijn fijn voor watermannen. Het huis van vissen is het allerliefst hun ‘heiligdom’ en straalt rust uit als een soort home wellness. Frisse geuren als komkommer of salie werken daarom erg fijn!

Behalve speciale geuren, zijn er bijvoorbeeld ook planten die bij jouw sterrenbeeld horen!

Benieuwd naar welke items nog meer écht in je huis passen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze geur zou jij in je huis moeten hebben (op basis van je sterrenbeeld)
Sluiten