Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 9 sep 2020

Dit is de reden dat je de geur in je eigen huis niet meer ruikt

Wanneer je bij een ander thuis langs gaat merk je altijd wel een bepaalde geur op. Elk huis heeft zo zijn eigen geur. En zo ook jouw eigen huis. Toch ruik je vaak niet (meer) wat nou de geur van jouw huis is. Vraag jij je af waarom dat nou eigenlijk komt? Wij hebben het voor je uitgezocht, want ook dit heeft zo zijn redenen.

Dit is waarom je de geur in je eigen huis niet meer ruikt

Intuïtie voor je eigen veiligheid

Wanneer je iets ruikt gaan er direct signalen naar je hersenen en deze bepalen vervolgens of deze geur een gevaar zou kunnen vormen. Omdat je je vaak in je eigen huis bevindt, wennen je hersenen aan de geur van je huis. Je hersenen weten dan automatisch dat de geur van je huis veilig.

Om deze reden negeren je hersenen deze geur na een tijdje. En dat is precies waarom je de geur in je eigen huis niet meer ruikt.

Er zit meer achter

Veiligheid voorop, maar dat is nog niet alles. Omdat je hersenen de geur van je huis ondertussen goed kennen, ruik je die amper meer. Dat is eigenlijk goed ook. Het wordt namelijk lastiger om bedreigende geuren op te merken als je alle geuren om je heen zou ruiken (zoals die stinkende prullenbak die je eigenlijk een aantal dagen geleden moest legen, oeps).

Lees verder: Vieze geurtjes in huis? 6 makkelijke manieren om er vanaf te komen

Van nare geurtjes afkomen met een geurkaars
Bron: Johanne Kristensen via Unsplash.

Ben je benieuwd naar de geur van jouw huis? Ruik dan goed wanneer je thuiskomt van je vakantie. Omdat je even weg bent geweest helpt het vaak om de geur toch te ruiken. De geur die je dan ruikt, is vaak ook de geur die je gasten ruiken wanneer ze bij jou thuis komen.

Ben je niet tevreden met de geur in huis? Daar is een makkelijke oplossing voor. Zet je favoriete geurkaars in de hal of in je woonkamer. Geurkaarsen zijn ideaal om van nare luchtjes af te komen én zorgen ook nog eens voor sfeer in huis.

Geen zin om telkens die geurkaarsen aan te steken? Ga dan voor geurstokjes. Je hoeft er (bijna) niet meer naar om te kijken én je bent af van de nare luchtjes in huis.

> Op zoek naar een geurkaars voor de herfst? Deze geuren passen perfect bij het seizoen

Andere manieren om je huis lekker te laten ruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Libelle Legt Uit: dít is waarom je de geur van je eigen huis niet ruiktBron: Om deze reden kun je je eigen huis niet ruiken, maar anderen wel

Reageer op artikel:
Dit is de reden dat je de geur in je eigen huis niet meer ruikt
Sluiten