Estelle Beukman
Estelle Beukman Wooninspiratie 25 jan 2018

Deze getransformeerde stadsvilla in Amsterdam is fan-tas-tisch

Het leek wel alsof de tijd honderd jaar had stilgestaan in dit huis in Amsterdam. Het interieur was in tijden al niet geüpdatet en ook de muren konden – op z’n zachts gezegd – wel een opknapbeurt gebruiken. Architectenbureau ARHK ging de uitdaging aan en heeft het versleten pand omgetoverd tot een moderne stadsvilla.

Zowel het exterieur als het interieur is volledig onder handen genomen en – geloof ons – de transformatie is fan-tas-tisch!

mintgroene verf
grote modern entree

Voor de verbouwing zag de woning er – laten we het fraai zeggen – antiek uit. De authentiek houten trap, een gekleurd muurtje en de kille tegelvoer zijn typische elementen voor een eeuwenoud lijkende woning. Door andere kleuren en materialen te gebruiken zie je meteen hoe groot de entree eigenlijk is! Het is werkelijk prachtig geworden.

bloemen interieur
getransformeerde stadsvilla

De oude woonkamer was vrij smal, lang en donker en zou zo het decor kunnen zijn van een Brits kostuumdrama. Door een aantal wanden open te breken, wisten de architecten grote open ruimtes te creëren waar veel licht binnenkomt.

zeer oude keuken
moderne leefkeuken

Moet je deze getransformeerde keuken eens zien: prachtig! wat een verandering met wat het eerst was hè. Van een soort bijkeukentje naar een fijne leefkeuken.

Dit vind je vast ook leuk: van oude school tot modern appartement.

oude ruimte
twee ramen

Ook het interieur van deze ruimte is helemaal aangepakt. De indeling is vrijwel hetzelfde gebleven, alleen het oog ziet nu een warme moderne kamer. Wel is er een mooie open haard in gemaakt en zoals jullie misschien al weten; wij zijn fan! De getransformeerde stadsvilla is meer dan perfect gelukt.

Wij hebben nog meer mooie transformaties, zoals deze: van oude paardenstallen naar prachtig woonhuis.

Meer zien

Klik op de afbeelding om deze te vergroten en de slideshow te starten.

Bron: ARHK

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze getransformeerde stadsvilla in Amsterdam is fan-tas-tisch
Sluiten