Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 23 sep 2020

De 3 ultieme hacks die ik leerde van Get organized with The Home Edit

Heb je ‘m al gezien, de fantastische serie Get organized with The Home Edit waarin per aflevering twee make-overs te zien zijn? Ik heb de serie in ieder geval in één dag afgekeken, en dit zijn de dingen die ik ervan leerde.

Take notes, want met deze tips ben jij straks ook een pro in het organiseren en opbergen van al jouw spullen in huis. Enne, als je het programma nog niet kent, lees dan eerst dit artikel.

Deze dingen leerde ik van Get organized with The Home Edit

1. Durf dingen weg te doen

Misschien wel het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd van deze serie is dat je moet weten wanneer je iets weg moet doen. Naarmate je kleding of spullen bewaard wordt het steeds meer en meer. Na een tijdje heb je geen plek meer en gooi je van alles door elkaar heen, waardoor je geen overzicht meer hebt.

De ultieme tip van Clea en Joanna is het volgende: vraag jezelf af of het item sentimentele waarde heeft. Een zwangerschapstest van je kind zou je willen bewaren, maar een rekening die ondertussen twee jaar geleden al is betaald niet, of course.

Voor kleding geldt: bewaar je een item omdat je er weer graag in wilt passen? Dan is het alleen logisch als het één maat kleiner is, niet een rokje waar je tien jaar geleden voor het laatst in paste. In dat geval gaat het waarschijnlijk nog net zo lang in je kast hangen en zorgt het alleen maar voor rommel.

Lees ook: 4 dingen die je kunt doen als je kledingkast te klein wordt

2. Categoriseer alles

Wauw, wat was dit enorm satisfying om alleen al naar te kijken. Om al jouw spullen goed te kunnen vinden, is het handig om te gaan categoriseren. Voor in de voorraadkast: zorg dat al het brood, beleg, pasta’s, bakspullen, snacks en noem maar op, bij elkaar staan. Dit kan gemakkelijk door opbergmanden en opbergpotten te gebruiken. Vergeet niet om ze vervolgens te labelen, zo zie je in één oogopslag wat er in zit.

Je kledingkast kun je categoriseren op twee manieren volgens Get organized with The Home Edit. Op kleur en op productsoort. Je kunt ervoor kiezen om alle truien, broeken en jurkjes bij elkaar te zetten, maar ook om alles op kleur te sorteren. Het gaat er hier eigenlijk vooral om wat jij handiger vindt. In een kledingkamer of een open kledingkast staat het uiteraard mooier als al jouw kleding op kleur gesorteerd is.

Tip van Clea en Joanna: zo veel mogelijk ophangen. Zo staat alles overzichtelijker, kun je jouw spullen sneller vinden én blijft het ook langer netjes.

> Tips voor het inrichten van een open kledingkast

3. Gebruik één soort kledinghanger

Waarschijnlijk ook weer iets simpels waar je zelf nooit echt over hebt nagedacht: kledinghangers. Wanneer alleen al verschillende soorten kledinghangers werden vervangen met één soort, zag alles er al een stuk netter uit. Gebruik dus één soort kledinghanger voor jouw hele kast. Ook goed om te doen: hang jouw kledingstukken richting één kant op, dit zorgt ervoor dat het netter oogt.

Bekijk voor meer inspiratie de serie Get organized with The Home Edit op Netflix.

Meer tips om jouw spullen in huis eens goed te organiseren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 3 ultieme hacks die ik leerde van Get organized with The Home Edit
Sluiten