Ilse van Elleswijk
Ilse van Elleswijk Trends 17 mrt 2020

Trendalert: gestreepte muren in huis

Soms ontdekken wij een nieuwe trend waar we direct verliefd op zijn. Zo hebben wij een crush op de nieuwste trend: gestreepte muren!

Opeens zien we ze overal: een gestreepte muur in huis. Het idee is eigenlijk heel simpel: schilder een aantal banen met een kleur verf op de muur en je hebt een groots resultaat.

We hebben de leukste ideeën voor je op een rij gezet.

Gestreepte muren met verticale lijnen verfDe gestreepte muren die we het meest zien en stiekem ook het leukst vinden zijn de verticale strepen op de muur. Je kunt hierbij voor één kleur kiezen die je in banen over een witte muur verft.

Wil je het liever nog spannender? Kies dan voor 2 kleuren naast elkaar.

Ben je niet zo handig met verf? Kies dan voor een behang in dezelfde stijl. Het voordeel van verf is wel dat je deze in elke gewenste kleur kan kiezen, maar met behang ben je veel sneller klaar.

Een gestreepte muur staat leuk in de woonkamer of slaapkamer, maar als je dat te druk vindt kan je ook kiezen voor een gestreepte muur in de gang of badkamer.

Horizontale lijnen op de muurOok met horizontale lijnen op de muur kan je een mooi effect bereiken. In plaats van alle banen in dezelfde dikte te verven kan je er ook voor kiezen om te variëren met de afmetingen van de baan.

Zo krijg je weer een heel ander resultaat.

Of kies voor verschillende kleuren banen en laat deze kleuren terugkomen in de accessoires in de kamer. Zo zorg je ervoor dat het niet te druk wordt in de ruimte.

Nog meer ideeën voor gestreepte muren in huis


Als je een horizontale of verticale gestreepte muur nog niet origineel genoeg vind dan hebben wij nog meer leuke ideeën voor je gevonden. Met diagonale strepen op de muur kan je ook een heel leuk effect creëren.

Hierdoor ziet het er wel drukker uit, dus dit is niet voor elke ruimte even geschikt.

Als je echt heel handig bent met verf dan kan je ook helemaal los gaan en kiezen voor dit grappige effect met organische vormen en een aantal verschillende kleuren verf op de muur.

Maar gelukkig is dit ook verkrijgbaar als kant en klaar voor behang voor als je geen verfprofessional bent.

Om af te sluiten willen we deze mooie regenboog met je delen. Het is even een werkje om deze strepen en bogen in verschillende kleuren op de muur te krijgen, maar dan heb je ook wat.

Zo’n regenboog op de muur staat natuurlijk ook heel leuk in de kinderkamer op de muur.

Nog meer muurinspiratie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trendalert: gestreepte muren in huis
Sluiten