Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 22 okt 2014

Gespot op de Dutch Design Week: behang van NLXL LAB

Wellicht ben je al bekend met het behang van NLXL. Het Nederlandse merk ontwerpt onwijs gaaf behang dat soms net echt lijkt. Denk aan behang dat lijkt op sloophout of een wandbekleding met een betonnen look. Onlangs is het merk nieuwe samenwerkingen aangegaan onder de naam NLXL LAB en het resultaat is een uiteenlopende serie van gave ontwerpen!

NLXL LAB is ontstaan vanuit het idee dat één goed idee voor een behang niet direct hoeft te leiden tot een hele collectie. De meest uiteenlopende ontwerpers, bestaand en nieuw talent, komen regelmatig met goede ideeën voor een behang en NLXL wilde deze ideeën tot uitvoering brengen. De ontwerpen van NLXL LAB zijn nu te bewonderen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en de redactie van Roomed spotte al een reeks gave designs, zoals een behang dat net lijkt op een zwarte bakstenen muur!

De ontwerpen van NLXL LAB blijven niet beperkt tot behang. In samenwerking met Piet Hein Eek en het Rijksmuseum in Amsterdam bracht NLXL LAB een stoeltje van multiplex uit met afbeeldingen van schilderijen uit het Rijks. De stoeltjes worden bedrukt met behulp van een houtprinter en worden ingeklapt verkocht in de museumshop van het Rijksmuseum.

De serie behang van NLXL LAB is zeer divers. We zien een behang van tatoeages in samenwerking met Cookie Bros, een een raampartij met veel groene blaadjes in samenwerking met Erik Gutter maar ook een aantal drukke kleurrijke prints, zoals de ontwerpen van Thomas Eurlings en Jeanine Eek Keizer.

NLXL LAB ging ook een samenwerking aan met Mr & Mrs Vintage en bracht een reeks droomachtig behang met bloemenprint uit in warme sfeervolle tinten. Ga voor verkoopinformatie en meer naar de website van NLXL.

De ontwerpen van NLXL LAB zijn de hele week nog te bekijken tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, een echte aanrader voor het spotten van de nieuwste trends en creatieve ontwerpen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gespot op de Dutch Design Week: behang van NLXL LAB
Sluiten