Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 3 nov 2020

Van A tot Z een nieuw huis: een geschikte woning vinden doe je zo

In de rubriek ‘Van A tot Z een nieuw huis’ gaan we gedetailleerd in op alles wat komt kijken bij het kopen van een nieuw huis. Er valt veel te regelen, waardoor je het overzicht wel eens kan kwijtraken. Juist dan wijst Roomed’s nieuwe rubriek je de weg. Deze week geven we je de ultieme tips om een geschikte woning te vinden.

Wil je graag een tuin om ‘m vol te stoppen met prachtige planten? Of wil je per sé in een bepaalde regio wonen om dichter bij familie en vrienden te zijn? Ieder mens heeft zo zijn wensen en behoeften, vooral als het gaat om een koophuis. En daarom gaan we vandaag dieper in op de vraag hoe je het beste een geschikte woning kan vinden.

Zó vind je een geschikte woning die voldoet aan al jouw eisen

1. Maak een wensenlijstje

First things first. Als je een huis wilt kopen, is het natuurlijk handig om te weten waar je precies naar op zoek bent. In welke regio zou je willen wonen? In welke prijsklasse ben je op zoek naar een huis? Hoeveel (slaap)kamers moet het huis hebben? Heb je graag een tuin, terras of balkon? Al deze vragen helpen jou om gerichter te zoeken en versnellen het proces.

Lees ook: Van A tot Z een nieuw huis: financiële mogelijkheden voor een koophuis

2. Kijk op Funda

Nu je weet waar je naar op zoek bent, kan je zoektocht écht beginnen. Op de huizenaanboodsite Funda staan meer dan 200.000 huizen en appartementen die te koop zijn. In eerste instantie geef je aan waar je naar op zoek bent (een koophuis, huurhuis of eventueel nieuwbouw), voer je een buurt en prijsklasse in en binnen no time verschijnen er een heleboel woningen.

Wat ook enorm fijn is op Funda, is dat je direct een goed beeld krijgt van het huis. Er wordt namelijk enorm veel informatie gegeven. Van een hoop foto’s vanuit elke hoek van ‘t huis (zelfs 3D foto’s, wat nóg handiger is in deze tijd), een plattegrond, professionele video van de woning, de vraagprijs tot aan een duidelijke omschrijving inclusief alle kenmerken van het huis (van het bouwjaar tot aan het energielabel aan toe).

Voor eventuele vragen kan je direct contact opnemen met de makelaar van het huis. Dit is zeker een goede eerste stap om een geschikte woning te vinden.

> Té grappig: dit Instagramaccount post wel hele bijzondere optrekjes op Funda

3. Schakel een aankoopmakelaar in

Vooral wanneer je veel eisen hebt (of weinig tijd om zelf op huizenjacht te gaan) kan het lastig zijn om een geschikte woning te vinden op Funda of via via. Dat is precies waarom een aankoopmakelaar veel voor jou kan betekenen. De hulp van een makelaar maakt het proces een stuk makkelijker. Dat komt omdat een makelaar precies weet wat er speelt in de lokale huizenmarkt.

De makelaar adviseert je over het type woning dat bij jouw wensen past, kan zo’n woning gemakkelijk voor je vinden en helpt je ook nog eens met de onderhandeling. Op deze manier weet je vrijwel zeker dat je binnen een aantal maanden in jouw droomhuis woont.

Voor als je al toe bent aan een verbouwing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MakelaarskostenAankoophuis

Reageer op artikel:
Van A tot Z een nieuw huis: een geschikte woning vinden doe je zo
Sluiten