Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 27 nov 2021

Dit is waarom je geometrische vormen in je interieur wilt zien

Naast met kleuren en texturen kan je natuurlijk ook met vormen spelen in je interieur. Een geometrisch printje in je interieur is de makkelijkste manier. Maar ook met meubels in geometrische vormen kan je een toffe look aan je inrichting geven. Combineer dus verschillende vormen voor een gebalanceerde look.

Heeft je huis van zichzelf al mooie vormen? Probeer deze dan met je inrichting te accentueren zodat ze nog beter voor de dag komen.

Geometrische vormen in huis

Geef je interieur dynamiek

Zelfs een kamer vol kleur en textuur kan er een beetje saai uit gaan zien wanneer alles in dezelfde vorm is. Gebruik daarom verschillende geometrische vormen in je huis om het een dynamischere look te geven.

Kies bijvoorbeeld ronde kussens voor op een rechthoekige bank of style vierkante kussen op een ronde bank. Zo ziet je interieur er meteen een stuk speelser uit.

Of wil je diepte in je interieur creëren? Dan kan je voor een tof 3D behang op je muur gaan met een geometrisch design. Met een 3D design krijg je diepte, dynamiek en een speelse uitstraling. Let wel op dat je ruimte niet te druk wordt, want dit zal sneller zo aanvoelen met een 3D print.

Geometrische vormen zijn een lust voor het oog

Met simpele elementen in geometrische vormen kan je gemakkelijk de aandacht trekken. Je hoeft niet meteen voor een druk printje te kiezen. Ook subtiele vormen hier en daar in je interieur kunnen interesse wekken en een prachtig plaatje vormen.

Daarnaast kan in een minimalistisch interieur bijvoorbeeld een stoel in een strak geometrisch design ook een echte eyecatcher zijn.

Geometrie voor contrast en balans

Zo kan je met ronde vormen zachtheid in je huis brengen en met vierkante of andere hoekige vormen wat scherpte. Het is daardoor makkelijk om contrasten in je interieur te creëren. En daardoor krijg je ook snel een natuurlijke balans in je interieur wanneer je verschillende geometrische vormen mixt.

Daarvoor wil je dus rekening houden met geometrische aspecten in je interieur. Als deze namelijk niet goed in verhouding met elkaar staan dan zal je toch moeten uitzoeken wat er niet klopt in je interieur. Naast de grootte en vormen van je items zal je natuurlijk ook rekening moeten houden met de maten van de ruimte waar ze instaan.

9 stylingtips waarmee je elke kamer beter maakt (ja, ook die van jou!)

Interieurstijlen en geometrische vormen

Het maakt niet uit van welke interieurstijl je houdt, geometrische vormen passen er sowieso in. Én je wilt ze er ook in zien. Deze vormen zijn flexibel en kan je in iedere stijl gebruiken. Maar natuurlijk passen sommige vormen wel beter bij de ene stijl dan de andere.

Zo passen (recht)hoekige vormen heel goed bij een industrieel interieur waar scherpte en een ruige look centraal staan. Voor retro wil je juist veel ronde vormen zien, want deze zag je in de jaren ’60 en ’70 ook in overvloed in interieurs terug. En vierkante tegeltjes op de muur of vloer kunnen niet missen (vooral niet in de badkamer).

Voor een eclectisch interieur of Mid-Century stijl wil je natuurlijk een mooie mix aan vormen. Maar bij een eclectisch design zijn ongebruikelijke vormen ook meer dan welkom. Deze helpen de unieke sfeer te creëren die typisch is voor deze stijl.

Art deco is een stijl waar geometrische vormen worden benadrukt, dus daar hoef je niet bang te zijn om een geometrische print op de muur te gebruiken.

De trend van symmetrie: hoe creëer je die balans in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gharpedia

Reageer op artikel:
Dit is waarom je geometrische vormen in je interieur wilt zien
Sluiten