Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 21 jan 2019

Geometrie aan de muur: dit zijn onze favoriete geometrische ideeën

De laatste tijd zien we op de Roomed-redactie steeds meer geometrische kunst voorbij komen. Geometrische vormen in het behang, of geschilderd op de muur, maar ook indrukwekkende 3D kunst. Voor ons genoeg redenen om in de wereld van de geometrie te duiken.

Geometrisch: [architectonische termen] Meetkundig, betrekking hebbend op de geometrie.Niet alleen over vormen op zich kan worden gezegd dat ze geometrisch zijn; men kan ook de gehele bouwwijze als geometrisch bestempelen.

Bijna een jaar geleden schreven we al over de geometrische origami kunst aan de muur, en sinds dien zien we de geometrische vormen overal terug. Dat vinden we niet zo gek, want het ziet er natuurlijk ontzettend strak uit!

Maar iets wat we óók veel tegen komen tijdens ons dagelijkse Pinterest- en Instagram rondje, zijn geometrische wandhangers. Deze zijn vaak zelf gemaakt door middel van de macramé techniek, en wij zijn helemaal fan.

Ondanks dat deze macramé hangers gemaakt zijn met strakke, geometrische vormen, ogen ze heel zacht. Deze wandhangers staan prachtig in een landelijk, bohémien interieur, maar kunnen ook die zachte touch zijn dat een industrieel interieur goed kan gebruiken.

Een geometrische print op de muur

Als je niet zo van wandhangers en andere items aan de muur houdt, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de muur zélf een printje te geven. Kies een mooi geometrisch behang, of ga zelf aan de slag met verf en kwasten. Je eigen creativiteit in de strijd gooien kan namelijk héél leuk zijn.

Geometrie met hout

Zoals op de prachtige foto hierboven kan je veel dingen doen met geometrie en hout. Deze slaapkamer backdrop is gemaakt door een paar houten planken strategisch op de muur te spijkeren. Een mooi laagje verf eroverheen (deze donkergroen is hartstikke hip!), en je hebt een prachtige muur met geometrisch effect.

Is dat te veel werk voor je? Dan bestaan er gelukkig ook nog prachtige houten kunstwerken met een geometrisch patroontje. Zo heb je the best of both worlds: hout én geometrie in één. Een echte eyecatcher in je interieur.

Zelf aan de slag met geometrische kunst?

Maak dan deze onwijs leuke plantenbakjes! De tutorial vind je natuurlijk op Roomed:

DIY: betonnen plantenbakjes om mee te puzzelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geometrie aan de muur: dit zijn onze favoriete geometrische ideeën
Sluiten