Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 26 dec 2021

Een geometrisch design op de muur is tijdloos: 10 geweldige ideeƫn

Mist er iets in je interieur? Een geometrische accentmuur kan net die opvulling zijn die je nodig hebt. Of je nu op zoek bent naar een speels element, een contrast of juist een dynamische look: met geometrische vormen kan het allemaal.

Kies dus zelf ook een geometrische vorm die jij graag in je interieur wilt zien en verwerk hem op je muur!

10 x een geometrische accentmuur

1. Achter het bed

Met een geometrische accentmuur in de slaapkamer wil je opletten dat het niet te druk wordt. De slaapkamer is immers dƩ plek in huis waar je tot rust komt. Latwerk op de muur is daardoor een goed idee zoals je hierboven ziet. Wanneer je het allemaal in ƩƩn kleur schildert, krijg je toch een kalme uitstraling.

Neem daarbij de muur achter het bed als accentmuur zodat je wanneer je in bed ligt niet tegen de drukkere accentmuur aankijkt. Daarbij kan een accentmuur ook een leuk alternatief voor een hoofdbord zijn.

2. Houtwerk als accentmuur

Prachtig vinden we de combinatie van stoer grijs en natuurlijk hout op deze muur. Er zijn heel veel toffe geometrische designs van houtwerk. Naast latten zie je bijvoorbeeld ook vaak houten blokjes op de muur of driehoeken.

3. Een toffe muur in de eetkamer

In de eetkamer kan een geometrische accentmuur echt een eyecatcher zijn. Op de Roomed-redactie zijn we groot fan van de bovenstaande foto!

4. Een knallend design in de kinderkamer

Voor de kinderkamer mag je ook zeker een gedurfd printje kiezen wanneer je kind daar van houdt. Het is vooral tof om wat flitsende kleurtjes te gebruiken op de muur. Verwerk ook wit in je design om toch wat rust erin te brengen.

5. Geometrische vormen lopen door

Laat een balk of deur je design niet stoppen! Schilder deze gewoon mee en het levert een toffe look op. Je creƫert namelijk een effect van diepte dat vergelijkbaar is met 3D geometrische vormen.

6. Je accentmuur als verbinding

De muur hierboven is eigenlijk de houvast van dit interieur. Door de drie hoofdkleuren op de muur te verwerken wordt een prachtige balans gecreƫerd. De muur laat het hele interieur samenhangen. Match dus ook de kleuren van je interieur op jouw wand als je een samenhangend geheel wilt.

7. Een speelse touch aan je home office

Geometrische vormen zijn ideaal om je werkruimte een speelse look te geven. Ze hoeven niet te druk te zijn, maar zorgen er in ieder geval voor dat het er niet te saai uit zal zien. Houd je design dus simpel en beperk het tot Ć©Ć©n of twee grote vormen. Daarnaast is het een makkelijke manier om toch een beetje kleur aan je kantoor te geven.

Meer focus in het nieuwe jaar: boost je concentratie en home office met groen

8. Een geometrische accentmuur in de douche

Heel leuk als je de badkamer inkomt en je kijkt meteen tegen een muur aan als hierboven. Het geeft diepte aan je interieur waardoor je badkamer groter lijkt. En het is gemakkelijk te doen met badkamertegels!

9. Keramieken muur in de keuken

Wij zijn dol op keramieken tegels op de muur in de keuken. Je ziet ze dan ook vaak op de achtergrond tussen het aanrecht en de keukenkastjes. Maar een tegelmuur achter je fornuis zoals hierboven vinden we ook heel tof. Het creƫert een mooie afwisseling middenin de keuken.

10. Een kast als accentmuur?

Grote kasten die de hele muur bedekken of inbouwkasten zijn een originele en handige manier om een geometrische accentmuur te creƫren. Zo kan je voor een kast met open planken gaan en sommige gedeeltes een ander kleurtje geven zodat er als het ware colour blocking in je kast te zien is.

Dit is waarom je geometrische vormen in je interieur wilt zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DigsDigs

Reageer op artikel:
Een geometrisch design op de muur is tijdloos: 10 geweldige ideeƫn
Sluiten