Frederique Rekers
Frederique Rekers Tips 24 feb 2021

Dit zijn 5 manieren om te genieten van een huisdier, zonder er écht een te hebben

Een huisdier hebben heeft veel voordelen: onvoorwaardelijke liefde ontvangen, harige knuffels krijgen en je kan altijd genieten van liefdevol gezelschap. Het is bewezen dat het goed is voor je fysieke en mentale gezondheid.

Toch is het niet voor iedereen mogelijk om een huisdier te nemen. Denk aan werkomstandigheden, geld of omdat het simpelweg niet mag van je huisbaas. Wij geven je 5 manieren om toch te kunnen profiteren van de voordelen van een huisdier.

Hondenuitlaatservice

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord (of zelfs van gedroomd) maar het is dé manier om te genieten van een hond die niet van jou is. Veel opvangcentra zijn altijd op zoek naar vrijwilligers om honden uit te laten.

Mocht je er nu ook een extra beetje aan willen verdienen, kun je je aanmelden via een officiële hondenuitlaatservice. Niet in de buurt? Bel aan bij je drukke buurman of check de puppy van een vriend.

Het is ook een goede manier om te kijken of je in een later stadium alsnog een hond wilt.

Dierenoppas worden

Nee geen dierenarts, maar dierenoppas. Je kan rondvragen of mensen een oppas zoeken, maar je kan ook lokale huisdierenbedrijven benaderen om te vragen of ze een oppas voor huisdieren inhuren.

Als je van huisdieren houdt is dit een perfecte oplossing om een leuk extraatje te verdienen. Er zijn zelfs mensen die dit fulltime doen! In ieder geval geschikt werk voor elke échte dierenliefhebber.

Benader opvangcentra of boerderijen

Door de coronacrisis is de druk op de opvangcentra toegenomen. Je kan eens kijken waar ze online vrijwilligersmogelijkheden aanbieden.

Als je dicht bij een boerderij woont kan je contact opnemen om te vragen of ze ondersteuning nodig hebben. Dit wordt vaak erg gewaardeerd en jij kan lekker genieten van de dieren.

Het vergeten huisdier

Misschien denk je bij een huisdier meteen aan een hond of kat maar niets is minder waar. Een vis is een heel betaalbaar en leuk huisdier en heeft minimale onderhoud nodig.

Met een kleine kom (of aquarium) kan je hem overal neerzetten (let op: niet in de zon). Verdiep jezelf in de waterkwaliteit en het voer zodat jouw vis goed gezond blijft.

Wist je dat vissen gevoelig zijn voor geluid? Ze kunnen erg goed horen dus zet hem liever niet naast je muziekbox.

Adopteer een symbolisch huisdier

Houd je erg van dieren maar is dit allemaal niks voor jouw? Via het Wereld Natuur Fonds kan je symbolisch een een dier adopteren. Je geeft dus geen bijdrage door het écht te adopteren maar jouw bijdrage is in de vorm van geld dat wordt besteed aan een door jouw gekozen dier.

Met dit geld redden ze een bedreigd dier en hiervoor krijg je als symbool een schattige knuffel opgestuurd.

De populairste huisdierennamen, staat de naam van jouw huisdier erbij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Dit zijn 5 manieren om te genieten van een huisdier, zonder er écht een te hebben
Sluiten