Renée Leeuw
Renée Leeuw Compact Wonen 14 maart 2016

Geniaal: onder het matras van dit bed zit een garderobekast

Steeds meer mensen trekken naar grote steden, waar de huizen kleiner zijn. En dat blijft niet onopgemerkt bij designers. Steeds meer meubelontwerpers houden zich dan ook bezig met multifunctioneel design voor de kleine ruimte en het lijkt wel alsof de eis ‘compact en praktisch’ steeds belangrijker wordt. Misschien zelfs wel belangrijker dan de eis om een visueel aantrekkelijk meubel? Anyway, Parisot weet beiden te combineren. Dit bedrijf maakte namelijk een verhoogd bed met een verscholen garderobekast onder het matras!

Het bed is vooral erg leuk en handig voor in de kinderkamer. De planken aan de zijkant van het bed functioneren tevens als trap zodat ook kleine kinderen het bed in kunnen. Aan het voeteneind zijn deuren gemaakt. Til het matras op, open de deurtjes en je komt in de kledingkast met twee grote planken, zes vakken en twee lades.

Helemaal nieuw is dit ontwerp overigens niet. Eerder kwamen we al een geniaal systeem tegen waarbij het bed tevens als kast, eethoek en logeerhoek functioneert.

Een zelfde soort constructie bestaat ook voor volwassenen met een iets grotere garderobe. Kijk maar even onder het matras bij dit bed!

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Geniaal: onder het matras van dit bed zit een garderobekast
Sluiten