Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 18 jan 2022

4 bewezen manieren om je in je eigen huis gelukkiger te voelen

Thuis is je vertrouwde stekkie. De plek waar je altijd naar terug kan komen. Je huis is daarom een plek waar je je wel gelukkig wilt voelen en zeker als je er veel tijd doorbrengt. Dat blije gevoel is met je eigen interieur te omarmen, en tot ons geluk is het nog simpel ook.

Wij hebben vier tips waar je enthousiast van wordt.

Gelukkig in je huis op 4 manieren

1. Kies kleuren op gevoel

Laat trends eens even achterwege en neem wat kleuren onder de loep. Kijk voor verschillende kleuren welke gevoelens ze echt bij je oproepen. Stel jezelf ook vragen: word je stiekem toch blij als je het gele interieur hierboven ziet? Word je een beetje onrustig als je te lang naar een rode muur kijkt? Is een kalme blauwe slaapkamer eerder slaapverwekkend voor je?

Door vragen als deze te beantwoorden krijg je een beter idee naar wat voor een effect deze kleuren straks in jouw interieur op je hebben. Wat je mooi vindt is niet per se beter voor jouw humeur. Hoe is het anders dat paars en geel nog steeds onpopulaire keuzes zijn?

Huh – Deze twee onpopulaire kleuren in huis lijken tóch het meest blij te maken

2. Maak je interieur persoonlijk

Waar word je nou gelukkiger van dan van items die persoonlijke waarde hebben voor je? Omring jezelf met items die je gelukkig maken en je huis wordt echt je happy place. Denk aan hobby spullen, maar ook meubels die nostalgie bij je oproepen.

Een makkelijke manier om bijvoorbeeld nostalgische gevoelens naar je interieur te brengen is door middel van foto’s. Of koop een nieuw kunstwerk dat je écht aanspreekt.

3. Hallo daglicht

Verwelkom natuurlijk licht in huis! Uit een enquête van Modsy blijkt dat veel natuurlijk licht een factor in huis is die gelukkig maakt. Vooral voor home offices heeft het een positief effect op je humeur en productiviteit.

4. Wees creatief

Een duurzaam huis is steeds populairder aan het worden, maar niet zonder reden. Niet alleen is het beter voor het milieu, het is ook beter voor jou. Bij het creëren van een duurzaam huis ga je namelijk out-of-the-box denken voor hergebruik van oude meubels of om creatieve manieren te vinden om bepaalde duurzame materialen in je interieur te verwerken.

Hierdoor ben je zelf iets unieks in je interieur aan het creëren wat jezelf alleen maar meer voldoening geeft wanneer je het gebruikt in huis. Een stijlvolle gehackte BILLY brengt toch een glimlach op je gezicht?

Van a naar duurzaam: 5 duurzame alternatieven voor in jouw interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mind Body Green

Reageer op artikel:
4 bewezen manieren om je in je eigen huis gelukkiger te voelen
Sluiten