Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 16 mrt 2020

Geluidsoverlast bij de buren? 5 tips om het lawaai van je buren te dempen

Geluidsoverlast kan op elke hoek van de straat voorkomen. Of je nou in een studentenflat of een nette buurt woont. Blijf je last hebben van lawaaierige buren en helpt een goed gesprek niet? Dan kan je deze 5 dingen ondernemen om minder last te hebben van het geluid.

Bij geluidsoverlast hebben we het niet meteen over harde muziek of schreeuwende buren. Het kan ook iets simpels als het doortrekken van het toilet, het gebruik van de douche of het lopen over krakend laminaat zijn. En tja, je kunt je buren niet vragen of ze niet meer willen douchen.

Om toch minder last te hebben van die geluiden, zou je in je eigen huis kunnen kijken of je iets kunt aanpassen. Met deze vijf tips tover je je appartement om tot een oase van rust.

Geluidsoverlast bij de buren? Dit kan je zélf doen in huis

1. Isoleren

Het is een vrij rigoureuze oplossing, maar je zou je plafond kunnen verlagen en isoleren met isolatieschuim. Hetzelfde geld voor je muren, mocht het geluid van je naaste buren komen. Deze optie is alleen niet altijd mogelijk, zoals bijvoorbeeld in een huurhuis.

Wat je dan wél kan doen? Koop wat stukken schuimrubber en plak dit achter kunstwerken en grote fotolijsten. Alle kleine beetjes helpen!

2. Deel de ruimte op in kleinere ruimtes

In grote ruimtes is er vaak veel lawaai. Geluiden kunnen in grote ruimtes gaan galmen, waardoor je er dubbel zo veel last van hebt. Door een mooi linnen gordijn op te hangen als roomdivider behoud je de ruimtelijkheid van de kamer, maar wordt het geluid gedempt.

3. Koop een paar grote planten

Planten maken je huis niet alleen gezellig en gezond, maar dempen ook het lawaai! Nóg een reden om een paar nieuwe grote vrienden in huis te halen. Ga het liefst voor grote kamerplanten met grote bladeren, daar heb je het meeste profijt van.

4. Meer textiel

Textiel dempt geluid, dus zorg ervoor dat je veel stoffen in huis hebt. Denk aan een vloerkleed of dikke gordijnen. Leg een extra kleedje op de bank, of doe eens gek en hang een stuk stof aan het plafond. Hélemaal bohemian, als je het ons vraagt.

> Lees ook: dit zijn de voordelen van een vloerkleed in de kinderkamer

Meer handige tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geluidsoverlast bij de buren? 5 tips om het lawaai van je buren te dempen
Sluiten