Merve Ozturk
Merve Ozturk Slaapkamer 21 nov 2020

Dit wil je: 11 redenen om voor een stijlvolle gele slaapkamer te gaan

Je slaapkamer is heilig – je rust er heerlijk uit en geniet misschien wel het meest in deze ruimte. Een kleur voor je slaapkamer kan nogal lastig zijn. Een favoriet van de Roomed-redactie is een gele slaapkamer, en daar hebben we zo onze redenen voor.

Na het lezen van dit artikel wil jij ongetwijfeld een gele slaapkamer, al is het alleen om de effecten van deze prachtige kleur.

11 redenen om voor een gele slaapkamer te gaan

1. Het zorgt voor een frisse en open uitstraling

De kleur geel in je slaapkamer zorgt voor een frisse uitstraling. Het doet je onbewust denken aan bijvoorbeeld citrusvruchten – mij in ieder geval wel. Daarnaast is het een lichte kleur waardoor de ruimte wat ruimer lijkt.

2. Het maak je gelukkiger

Uit onderzoek blijkt dat geel je gelukkiger maakt – en dat snappen wij maar al te goed met deze prachtige kleur. Of je nou gaat voor een gele muur of je slaapkamer decoreert met gele accessoires – je wordt er ongetwijfeld gelukkiger van.

3. Er bestaan veel verschillende tinten

Houd je niet zo van neon geel in je slaapkamer? Snap ik, het is namelijk ook best een schreeuwerige kleur. Een ander voordeel van een gele slaapkamer is dat je veel keuze hebt, er bestaan namelijk verschillende tinten geel. Denk bijvoorbeeld aan mosterdgeel, okergeel en pastel geel. Dit zijn vooral lichte tinten geel en zullen prachtig staan in je slaapkamer.

Wat je wél kunt doen met felle tinten geel is een accent leggen zoals je hierboven ziet, dat voegt nét wat meer toe aan je slaapkamer.

4. Het is goed te combineren met andere kleuren

Misschien had je het niet verwacht, maar geel is prima te combineren met andere kleuren. We schreven eerder een artikel over hoe je geel het beste kan combineren.

Onze favoriet is dan ook de combinatie van groen en geel – denk aan een gele muur en tientallen planten. Zo creëer je makkelijk een echte urban jungle. Heb je meer lef? Ga dan voor de complementaire kleuren geel en paars om een echt statement te maken.

5. Het doet je denken aan de lente en zomer

We associëren geel met de zon, en dat doet ons automatisch denken aan warme dagen. Daarnaast voegt deze kleur ook veel warmte toe aan een ruimte. Ga voor een okergele muur om meer karakter toe te voegen aan je slaapkamer.

Ook gele woonaccessoires doen het goed, denk bijvoorbeeld aan leuke sierkussens op je bed in combinatie met de kleuren groen en oudroze.

Lees ook: Met deze kleuren combineer je okergeel het beste in jouw interieur

6. Geel is ongetwijfeld een eyecatcher

Hadden we al gezegd dat geel een opvallende kleur is? Nee? Nou hierbij: of je nou gaat voor een felle kleur of een pasteltint, het zal je kamer in ieder geval heel bijzonder maken. Vind je een geheel gele muur toch saai? Ga dan voor een bepaalde kleurvlak zoals je hierboven ziet. Dat zorgt ervoor dat de kleur er nog beter uitkomt.

7. Je bent uniek

We moeten zeggen dat een gele slaapkamer niet heel vaak voorkomt. De meeste mensen gaan toch liever voor een wat neutraler kleurtje. Dat maakt jouw slaapkamer dus veel unieker. Met gele muren en accessoires ben je one of a kind.

8. Je hebt lef

Ja, echt. Niet veel mensen durven te gaan voor een kleur in hun slaapkamer, ze houden het liever neutraal. Vooral in combinatie met andere kleuren zoals groen en blauw laat je zien dat je niet vies bent om dingen uit te proberen en ben je vooral creatief bezig. Good for you.

9. Het zorgt voor een betere nachtrust

Een andere reden om voor een gele slaapkamer te gaan is het feit dat deze prachtige kleur zorgt voor een betere nachtrust. Kleuren in je slaapkamer hebben namelijk invloed op jouw humeur. Mensen met een gele slaapkamer slapen gemiddeld zo’n 7 uur en 50 minuten – niet slecht hè? Deze kleur stimuleert het zenuwstelsel namelijk.

10. Geel is een goede ton sur ton kleur

Kan je niet kiezen? Combineer dan verschillende tinten door elkaar. Een pastel gele muur, okergele kussens op je bed, citroen geel als muurdecoratie en een mosterdgeel nachtkastje… dat is pas een te gekke combinatie.

11. Geel past perfect bij natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn momenteel erg trending, en dat zal volgend jaar ook nog zo blijven. Geel staat dan ook perfect met natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe.

Meer tips om je slaapkamer in te richten

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit wil je: 11 redenen om voor een stijlvolle gele slaapkamer te gaan
Sluiten