Kiara Louis
Kiara Louis Tips 7 jun 2018

Hoe verf je gele muren in een huis waar mensen gerookt hebben?

Wanneer de vorige bewoners van je huis binnen hebben gerookt, kunnen de muren een geelachtige kleur krijgen. Door de nicotine en teer ontstaat deze kleur en ook het oppervlak kan viezig of vettig worden hierdoor. Niet heel fijn, daarom geven wij tips hoe je deze gele muren het best kan schoonmaken en vervolgens verven. Zodat je huis weer helemaal fris en mooi is!

De voorbereiding

Dek de vloer en eventuele meubels goed af met wat zeil, wat sowieso slim is bij het verven. Gooi de ramen lekker open zodat alle schoonmaakwalmen meteen door naar buiten kunnen. Je kan rubberen handschoenen aan doen om zo je handen te beschermen.

Het wondermiddel

Leng vervolgens het schoonmaakmiddel Tri-Natriumfosfaat aan met water. Let hierbij goed op wat er op de verpakking staat. Dit goedje kan je vinden bij de grotere bouwwinkels. Het is een chemisch schoonmaakmiddel, dus hier moet je voorzichtig mee omgaan. Ook slim om kinderen even uit de woonkamer te houden.

Gele muren schrobben

Yes, nu komt het echte werk! Je pakt een stevige schrob borstel en samen met de chemische oplossing kunnen de muren worden aangepakt. Een werkje wat best even kan duren. Spoel de borstel regelmatig schoon onder warm stromend water. Als het water afkomstig uit de spons geen viezige kleur meer heeft en de muren fris er uit zien, ben je klaar.

Hierna neem je de muren af met een vochtig doekje, om zo alle mogelijke resten te verwijderen. Laat vervolgens de muren compleet drogen. In de tussentijd kan je alles wat niet geverfd moet worden afplakken, zoals plinten of deurposten.

Een basis laag aanbrengen

Nu kan er een laagje grondverf worden aangebracht. Door hier een schellak-grondverf voor te gebruiken, wordt de verf niet aangetast door mogelijk nieuwe nicotine. Ook helpt dit om de verf gelijkmatig aan te brengen. Volg de instructies op de verpakking van de grondverf.

Gele muren verven

Eindelijk! De gele muren kan je nu verven in een kleur naar jouw smaak. Breng vooral een tweede laag aan als dit nodig is. Laat de verf goed drogen voordat je alle tape weghaalt. Zo, nu zijn gele muren verleden tijd.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe verf je gele muren in een huis waar mensen gerookt hebben?
Sluiten