Renée Leeuw
Renée Leeuw Markt 25 apr 2015

Geld verdienen op Koningsdag: 6 verkooptips van experts

Wist je dat de gemiddelde omzet per persoon met Koningsdag ongeveer €90,- is? Dat is knap veel als je bedenkt dat je op de IJ-hallen al blij mag zijn als je de kosten van je kraampje eruit hebt gehaald. Maar dat kan natuurlijk altijd nóg beter. Daarom speurden wij het web af op zoek naar slimme tips van de experts.

Met deze verkooptips ga jij gegarandeerd groot geld verdienen op Koningsdag!

Bron: Flickr

1. Zet je spullen op een tafel

Op die manier valt je koopwaar beter op. Deze tip komt van een verkoper uit Amsterdam-Zuid, die maar liefst €600,- ophaalde!

2. Zorg voor een goede plek

De beste plek is natuurlijk waar de meeste mensen voorbij komen. Die plekjes zijn uiteraard als eerste bezet dus je zal vroeg uit de veren moeten.

3. Maak een statement met je stand

Met alleen een kleedje ga je geen groot geld verdienen op Koningsdag. Zorg voor een opvallende presentatie door je stand te versieren met veel kleur, dat trekt kinderen aan.

4. Zorg voor een passpiegel

Verkoop je veel kleding? Zorg dan voor een spiegel of biedt een foto-passervice aan. Dat wil zeggen dat je foto’s maakt van je klanten als zij kleding passen zodat ze even kunnen zien hoe het staat. Geef op een groot bord aan dat je die service aanbiedt. Deze tip kwam van onze collega Liselot en werkt volgens haar altijd.

5. Bied niet teveel keuze

Teveel producten maakt mensen in de war en dat wil je niet. Heb je heel veel te verkopen? Houd dan wat spullen achter de hand zodat je je stand kan aanvullen als het leeg begint te raken. Te weinig spullen geeft ook een gekke indruk (vooral aan het begin van de dag). Geef bij elk item duidelijk de prijs aan en zak niet teveel in prijs, vooral niet als je nog een hele dag voor je hebt.

6. Wees origineel

Heb je geen oude kleren, speelgoed of andere spullen om te verkopen? No problemo, een goed idee verkoopt beter! Zo verdienden twee kinderen vorig jaar €420 met het verkopen van 500 oranje suikerspinnen. Dat was de investering in de suikerspinmachine dus meer dan waard. Of verkoop kroketten. Minder origineel, maar wel heel effectief: bedenk maar even dat vrijwel iedereen wel €2 euro wilt betalen voor een broodje kroket. Reken maar uit die marge!

7. Verhuur je huis

Ook als je een hekel aan de oranjegekte hebt, kun je alsnog geld verdienen op Koningsdag (vooral als je in een grote stad als Amsterdam woont). Toeristen zijn bereid redelijk wat euro’s neer te tellen om de verjaardag van de king mee te maken en je kan de prijs van je huisje waarschijnlijk behoorlijk hoog zetten. De kunst is natuurlijk om zelf de stad te ontvluchten voor een klein prijsje of gewoon bij vrienden te logeren.

Heb jij nog slimme verkooptips? Laat het weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.nrc.nl

Reageer op artikel:
Geld verdienen op Koningsdag: 6 verkooptips van experts
Sluiten