Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 25 apr 2021

Aan het klussen? Op dit product wil je níét besparen bij het verven van je huis

Als je gaat klussen kunnen de kosten al snel oplopen. Zelf klussen kan een hoop geld schelen maar let wel op waar je op bespaard. Vraag jezelf daarom af wat het hogere prijskaartje waard is en wat niet. Op dít product wil je namelijk niet besparen bij het verven van je huis.

Besparen bij het verven van je huis

Als je gaat klussen in huis, zal je er misschien snel voor kiezen om het verven aan jezelf over te laten. Een schilder inhuren kan namelijk best wat geld kosten. Het kan hierna verleidelijk zijn om de kosten zo laag mogelijk te houden en te gaan voor goedkope verfspullen.

Hier wil je echter nog een paar keer goed over nadenken want verfspullen zijn bíjna even belangrijk als de verf zelf.

Experts vertellen: in deze kleuren kan je de muur beter níét verven

Hier wil je níet op besparen

Een mooi geschilderde muur wil natuurlijk iedereen en met de juiste verfbenodigdheden kom je al een heel eind. Bij het kopen van verfspullen zijn er een paar dingen waar je op wilt letten. Als eerst hebben ‘goedkopere’ verfrollers bijvoorbeeld geen sterke handvaten.

Deze wil je juist hebben om de nodige druk uit te oefenen die je nodig hebt om een muur correct te schilderen. Ook wil je liever stijve penselen zodat de haren niet loslaten als je aan het schilderen bent.

7 manieren om je muren wat kleur te geven (ook als je niet mag verven)


Maar daar staat weer tegenover dat ze wel bewegelijk moeten zijn, te harde penselen geven ook geen mooi effect. Al deze dingen maken het de investering waard omdat betere tools meteen beter werk leveren.

Je hoeft niet per se voor de duurste optie te gaan maar bekende merknamen zijn er niet voor niets. Denk aan merken als Purdy, Wooster, ProForm en Zibra.

Jouw verfbenodigdheden goed onderhouden

De spullen gaan als je er goed voor zorgt lang mee. Hier zijn een paar handige tips voor. Als je jouw muur goed hebt geverfd is het tijd om de verfspullen op te bergen. Je kunt de verfrollers en kwasten gewoon wassen maar let wel op dat het water dat je gebruikt niet te heet is.

Dit kan de rollers en kwasten beschadigen omdat er kleine hoeveelheden lijm in de borstels zitten. Deze slijten in contact met te veel heet water weg waardoor er haren verloren gaan. Gebruik dus in plaats daarvan lauw water en afwasmiddel.

5 manieren om op een creatieve manier je huis te verven

Als je aan een meerdaagse verfbeurt werkt en dezelfde roller wilt gebruiken, zorg er dan voor dat de borstel nat blijft. Dit doe je door een ruimte hoeveelheid verf aan te brengen op de roller of kwast. Haal hem van het handvat af (als dit kan) en bedek het met plastic.

Als je dit een nacht op kamertemperatuur laat staan ben je de volgende dag meteen ready to go voor verfbeurt nummer twee. Doordat je spullen langer mee gaan, kan je automatisch geld besparen bij het verven.

Disclaimer: goede verfspullen van kwaliteit kunnen niet je verfskills compenseren. Een beetje ervaring is dus helaas wel nodig, maar daar helpen we je in dit artikel een handje mee.

Duurzaam wonen: verantwoord verven met duurzame verf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Aan het klussen? Op dit product wil je níét besparen bij het verven van je huis
Sluiten