Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 21 feb 2019

Doe eens gek: ga voor gekleurde kussens op de bank voor een vrolijke touch

Kan jij ook niet kiezen voor welke accentkleur je in de woonkamer wilt gaan? Je weet wel, de kleur van de accessoires, zoals de kussens in de bank en de schilderijen aan de muur. De bewoners van dit appartement waren ook duidelijk aan het twijfelen – en kozen uiteindelijk voor 7 verschillende kleuren. Het eindresultaat is een kleurrijk festijn. Maar eh, niet overal in het huis.

Benieuwd? Wij laten het je maar al te graag zien.

kussens op de bank kleur
kussens op de bank kleur

Als je niet kunt kiezen voor één kleur kussens, wees dan niet bang om voor meerdere kussens te gaan. Of, in dit geval, zeven verschillende kleuren. Op de grijze bank van dit appartement liggen een donkerblauw, roze, lichtblauw, oranje, donkergroen, lichtgroen én rood kussen. Dat kan prima bij een grijze bank om meer kleur aan het plaatje toe te voegen.

Doordat het kussen en de losse lounge ook maar één kleur hebben, vloekt er niets. Daarnaast komen alle kleuren ook nog eens lekker terug in de schilderijen aan de muur, wat het een vrolijk en feestelijk geheel maakt. Ja, deze kleurrijke stijl bevalt ons wel!

kussens op de bank kleur

Maar als je je omdraait, lijk je ineens in een heel ander interieur te zijn. Waar zijn de kleuren gebleven? Het lijkt wel alsof dit interieur is ingericht door twee verschillende mensen. Aan de andere kant van het interieur is namelijk geen kleur te bekennen, en moeten we het doen met zwart, wit, grijs en hout. Wat op zijn beurt óók heel stijlvol is, maar wel… anders dan de andere kant.

kussens op de bank kleur

Ook in de slaapkamer is weinig kleur toegevoegd. Het lijkt alsof de bewoners van het appartement na het inrichten van de woonkamer klaar waren met kleur, en liever voor een zwart/wit interieur gingen.

We vinden het dan wel weer heel fijn dat de boom zo’n mooi plekje in de hoek gekregen heeft. Dit is echt een lichtpuntje in de kamer, samen met de mooie decoratieve planken boven het bed. Enne, wie een verzameling boeken heeft waarvan de kaften zó mooi bij elkaar passen mag in zijn handen klappen. Dat willen wij ook.

kussens op de bank kleur

Mocht je het je afvragen: de keuken is ook niet al te kleurrijk. We gaan ons steeds meer afvragen waarom die kleuren in de woonkamer zo aanwezig zijn. Waar de keuken eigenlijk wel iets meer kleur kan gebruiken (een gekleurde muur zou het hier heel goed doen, bijvoorbeeld!).

De grote spiegel boven de eettafel is een goede manier om de keuken een stuk groter te doen laten lijken. Doordat de spiegel horizontaal hangt, lijkt de keuken door de spiegel niet alleen groter en ruimtelijker, maar ook nog eens een stuk langer.

Meer kleur in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doe eens gek: ga voor gekleurde kussens op de bank voor een vrolijke touch
Sluiten