Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 23 sep 2018

Een fel gekleurde bank, iets voor jou? Zo kom je daar achter

Een fel gekleurde bank kan wonderen doen voor je interieur. Het is een makkelijke manier om een kleurtje aan je woonkamer toe te voegen zonder muren te hoeven schilderen. Ideaal voor een huurhuis waar je niets aan de muren mag doen, bijvoorbeeld. Weet je nog niet of een gekleurde bank iets voor jou is? Met deze checklist kom je daar snel achter.

Als je ook altijd loopt te watertanden bij die prachtige emerald groene velvet bank, of zo’n oudroze exemplaar dat we dagelijks op Instagram voorbij zien komen, dan heb je natuurlijk al een streepje voor. Grote kans dat er dan ook een gekleurde bank hoog bovenaan jouw wish-list te vinden is. Maar dit artikel is speciaal voor those who have not decided. Herken je je in de onderstaande punten? Dan zou een gekleurde bank wel eens heel mooi in jouw interieur kunnen staan.

Je houdt er niet van om je interieur vaak te veranderen

En dan doelen we vooral op kleuren in huis. Want laten we eerlijk zijn: een gekleurde bank is behoorlijk aanwezig, en je wilt niet dat de rest van de meubels, muren en accessoires vloeken met je bank. Als je geen rekening wilt houden met het matchen van de kleur van je bank, dan kan je misschien beter naar een andere bank gaan kijken. Maar vind je een kleurenschema rondom jouw gloednieuwe bank bedenken stiekem best wel leuk? Dan zou een gekleurde bank toch echt wel iets voor jou kunnen zijn.

Nog steeds aan het twijfelen? Dan gaan we naar het volgende punt.

De kleur blauw matchen kan eigenlijk altijd wel

Kijk maar naar je blauwe jeans. Eigenlijk matchen vrijwel alle kledingstukken wel met een goede blauwe jeans. Blauw is een gemakkelijke kleur die je in veel kleurenschema’s terug kan zien. Daar houden we van, want dat betekent dat we een blauwe bank met veel verschillende kleuren kunnen matchen!

Je hebt één lievelingskleur waar je steeds weer bij terug komt

Ik heb dat met oudroze, mijn moeder gaat altijd voor aquablauw en mijn beste vriendin is verslaafd aan jade groen. Heb jij ook zo’n kleur die je eigenlijk altijd ontzettend gaaf vindt? Stel je dan eens even voor, hóé tof zou het zijn om een bank te hebben in precies die kleur.

En mooi meegenomen: grote kans dat je al genoeg accessoires zoals vazen, lampen en tapijt hebt liggen die hartstikke goed met jouw bank combineren.

Nog niet helemaal overtuigd? Dan delen we maar al te graag de mooiste interieurs met zo’n toffe, fel gekleurde bank met je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een fel gekleurde bank, iets voor jou? Zo kom je daar achter
Sluiten