Deze plantjes hebben wel héél gekke vormen

Deze plantjes hebben wel héél gekke vormen

Onze liefde voor planten houdt niet op. Het neemt inmiddels soms zelfs een beetje gekke vormen aan, letterlijk… Opeens kwamen we hem tegen: de zogenaamde ‘brain cactus’. Op het eerste gezicht misschien een beetje vreemd, niet iets wat we meteen in ons huis zouden zetten. Maar tegelijkertijd ook origineel, en eigenlijk best grappig. We werden toch nieuwschierig gingen op zoek naar meer van dit soort gekke planten.

En die vonden we! Voor als je een keer iets anders wil dan de standaard cactus of vetplant op de vensterbank.

Mammillaria cristata

Ja, inderdaad: dit ziet eruit als een stel hersenen in een bloempot. Niet voor niets dat deze cactus ook wel ‘brain cactus’ genoemd wordt. You love it or you hate it.

Rebutia heliosa

Wat wij vooral leuk vonden aan dit plantje, is – naast zijn gekke en opvallende vorm natuurlijk – de kleurencombinatie. Het aardse groen in combinatie met het grijs achtige paars past goed in een Scandinavisch interieur.

Portulaca molokiniensis

Deze plant is opgebouwd uit meerdere lange stengels met verschillende laagjes van dikke ‘bladeren’. De stengels kunnen heel lang worden zodat er een klein boompje kan ontstaan. De plant ziet eigenlijk uit als een eindeloze roos, maar dan in de vorm van een hoge vetplant (of zoiets).

Echeveria ‘frosty’ crest

Elke aparte plant van deze plantensoort pakt weer anders uit. Vaak nemen de bolvormige blaadjes de overhand, maar in dit geval zijn die dus juist erg klein, waardoor de vreemde opbouw van het plantje op de voorgrond treedt.

Meer lezen

Gaan de vormen van deze gekke planten je net een stapje te ver, maar wil je wel een keertje iets anders dan de standaard cactus die inmiddels iedereen heeft? Wij hebben een aantal alternatieven voor je op een rijtje gezet die de perfecte toevoeging zijn aan je interieur en minstens zo stijlvol zijn als een cactus. Je vindt ze hier!

Plantcetera