Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 10 apr 2021

Frank & Ella wonen in een campervan “De vanlife wereld is geweldig!”

Dit keer geen huizen die makkelijk te vinden zijn op Funda. Er zijn veel mensen die erg bijzonder wonen en hun ‘thuis’ vinden in een speciale plek. We interviewen Frank en Ella die wonen in hun eigen omgebouwde campervan.

Op Instagram delen ze hun ‘vanlife’ op @webuildacampervan en daarnaast is er sindskort een documentaire over hun leven in de maak: eindbestemmingdocu.

Wat is het meest bijzondere aan jullie campervan?

Ik denk de gele streep, dat is echt ons kenmerk geworden. Frank wilde de bus bijna niet kopen om die streep maar we zijn er heel blij mee, toch wat anders dan standaard witte busjes.

Wat voor camper hebben jullie gekocht en hoe zijn jullie daar aan gekomen?

We hebben een Renault Master L2H2 uit 2005 gekocht. Deze hebben we gevonden op een autosite. We hebben weken lang allerlei tweedehands autosites afgezocht, een selectie bussen bekeken en deze is het uiteindelijk geworden.

Wanneer hebben jullie besloten om zo te gaan wonen?

Eigenlijk hadden we op onze eerste date deze droom beide al uitgesproken. 11 maanden later kochten we een bus en begonnen we aan het ombouwen.

Minimalistischer leven in 2021? Kijk vooral The Minimalists: Less Is Now op Netflix

Hoe hebben jullie het ingericht?

Wij hadden al een indeling in gedachten, we hadden vrij spontaan en last minute een bus gekocht. Daardoor hadden we tijdsdruk omdat we die zomer een seizoen zouden werken in Frankrijk. We hadden 1,5 maand de tijd om alles voor elkaar te krijgen, daarnaast werkten we allebei ook nog fulltime.

Dat zouden we niemand aanraden, daardoor hebben we heel wat dingen afgeraffeld die we later weer moesten aanpassen omdat het niet werkte. Over het algemeen zijn we gelukkig heel blij met de inrichting en vooral met het vaste bed.

We hebben eigenlijk alles zelf gedaan. Bij een paar dingen heeft Ella’s vader geholpen maar eigenlijk hadden we geen tijd om ergens bij stil te staan en daardoor alles maar gewoon snel deden.

Wat was jullie grootste interieur uitdaging?

Je moet heel erg rekening houden met dat je huis beweegt. Je kan niet even een gezellige vaas bloemen op tafel zetten want de tafel wordt weer ingeklapt, en waar laat je de vaas bloemen zonder dat het om valt of door de bus vliegt?

Daarnaast geeft bijvoorbeeld een fotolijstje best wel veel geluid tijdens het rijden. De wanden zijn nooit recht, waardoor het lijstje speling heeft en daardoor geluid maakt. Allemaal dingen waar je van tevoren niet over na denkt.

Mis je dingen omdat je zo klein woont?

Ja en nee. We vonden het heel fijn om alles dicht bij ons te hebben. Minimalistisch leven vinden we heerlijk en daarnaast met warm weer waren we eigenlijk altijd buiten, dan hebben we een hele grote voor- of achtertuin.

Maar nu we weer in een huis wonen merk ik wel dat ik het bankhangen wel heb gemist, we vinden het nu ook heel fijn om alles lekker te laten liggen als we weg gaan. In een bus moet je alles eerst opruimen voordat je gaat rijden. Maar we weten wel dat we weer in een bus willen gaan wonen in de toekomst, dat blijft kriebelen!

Wat is je meest favoriete plekje in de campervan?

We kunnen eigenlijk maar op twee plekken zitten, op de voorstoelen of op het bed. Maar als ik moet kiezen dan kiezen we wel de voorstoelen, we kunnen heerlijk weg kijken door de voorruit. Maar we zitten ook regelmatig in de deuropening als het lekker weer is.

Wat is jullie meest creatieve oplossing voor klein wonen?

We zijn heel blij met ons gasfornuis die we in een lade hebben verstopt. Daardoor hebben we nog genoeg plek op het keukenblad om te snijden en we kunnen de schuifdeur open zetten als afzuiging. Daarnaast zit onze koelkast ook in een lade, daardoor is alles netjes weggewerkt maar kan je er ook super goed bij.

Wat is het leukste aan een ‘vanlife’?

Het bewust leven en veel tijd hebben om dingen te doen die je echt leuk vind. We hebben zoveel mooie avonturen meegemaakt en bijzondere mensen leren kennen afgelopen jaren, de vanlife wereld is geweldig!

Daarnaast is het buitenleven heel fijn en je hebt altijd je huis bij je, het maakt niet uit of je op een massa parkeerplaats staat of het mooiste plekje op aarde want als de gordijnen dicht zijn heb je je eigen thuis.

Zijn er tips die jullie de Roomed-lezers mee kunnen geven over jullie campervan?

Als je ook deze droom hebt, doe het! Misschien kan je eerste eens een camperbus huren om te kijken of het echt iets voor jou is, daarnaast kan je een heleboel (Nederlandse) vanlife accounts vinden op instagram die je een berichtje kan sturen met al je vragen.

Avontuur in een huis op wielen: Casper en Floor wonen in een leger ambulance

Campervan vanlife
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Frank & Ella wonen in een campervan “De vanlife wereld is geweldig!”
Sluiten