Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 6 sep 2020

Must read: dit zijn de geheimen van mensen die géén rommel in huis hebben

Smacht jij ook naar een opgeruimd huis? En ben je altijd een beetje jaloers op die ene vriend of vriendin waarbij alles netjes en geordend is? Er zijn wel degelijk oplossingen en tips te vinden die je helpen om iets meer geordend te leven. Wij verklappen je de geheimen van de mensen die nooit rommel in huis hebben.

1. Als ze iets nieuws kopen, gaat er ook een item de deur uit

Of, nog beter: koop alleen iets nieuws wanneer het oude item op is. Dan is het probleem meteen opgelost. Maak ook geen verschil tussen je winter- en zomergarderobe. Vaak is dat namelijk een vrijbrief om van alles te bewaren in dozen en opbergboxen. Past het niet in je kast? Dan moet het weg.

2. De cadeaus die ze niet mooi vinden, geven of gooien ze weg

En dat zouden we eigenlijk allemaal moeten doen! Want zo blijft die gekke vaas van je schoonmoeder of het gehaakte tafelkleed van je oma een doorn in het oog wanneer je de kast opentrekt. Geef het weg aan iemand die het wél mooi vindt. Kan je niemand vinden die het wel zou willen hebben? Dan is het alleen maar een extra bevestiging dat het object de deur uit moet.

3. Ze hebben geen ‘rommel-la’

De rommel-la. Tegelijkertijd een vloek en een zegen. Het begint meestal met een onschuldig bakje in de keuken- of bureaulade. Een doosje waar je je pennen, plakband en schaar opbergt. Maar voor je het weet hebben kassabonnen, sleutels, visitekaartjes, medicijnstrips, en haarelastiekjes de hele la overgenomen en kun je niets meer vinden.

Auteur Maria Kondo bedacht hier dé oplossing voor: alles opbergen op een vaste plek. En het werkt! Bekijk hier de belangrijkste punten van haar wereldberoemde ‘KonMari methode’.

4. Ze hebben geen kleding en schoenen die ze eigenlijk niet mooi vinden (of passen)

Een kast vol kleren die je nooit draagt, eigenlijk is dat heel vreemd. En toch hebben veel mensen een overvolle kledingkast met kledingstukken die ‘je misschien ooit weer past’, schoenen die ‘ooit misschien wel weer in de mode komen’ en oude kleding voor het geval je je huis gaat schilderen.

Herkenbaar? Dan is het tijd om met een kritisch oog te kijken naar wat weg kan. In de Roomed Opruim Challenge hebben we hier een hele dag de tijd voor gehad. In dit artikel lees je daar alles over terug: Dag 9: je kledingkast stap voor stap uitzoeken en opruimen.

Meer lezen over opruimen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Must read: dit zijn de geheimen van mensen die géén rommel in huis hebben
Sluiten