Estelle Beukman
Estelle Beukman Wooninspiratie 4 feb 2018

Spaanse meubelmaker maakt zijn geheime studio onder een brug

De Spaanse meubelmaker Fernando Abellanas kwam op het idee om een geheime studio te bouwen onder een brug. Ja je leest het goed: aan de onderkant van een brug. Een plekje waar menig zwervers jaloers op zullen zijn..

De geheime studio is voor Fernando een tijdelijk plek totdat iemand deze ontdekt heeft, zijn spullen steelt of de overheid beslist om het weg te halen.

werkplek onder brug

Onder een drukke weg ergens in Valencia heeft Fernando zijn hangende cabine gebouwd. Hier kan hij zich in alle rust terugtrekken en werken aan nieuwe ideeën. Nou ja in alle rust is het eigenlijk niet; alle luidruchtige geluiden van het verkeer vliegen je om de oren.

Je kunt ook gewoon een hostel pakken in Valencia. En nee in het Valencia House Hostel zie je geen oude stapelbedden, vieze badkamers of goedkope meubels. Het is uber stylisch!

geheime werkplek

Moet je eens kijken hoe knus het er van binnen uitziet! Aan de betonnen muur van de brug zijn een stoel en een bureau vast geschroefd. Verder is het gezellig gemaakt met foto’s van zijn gezin en andere leuke spulletjes.

De cabine hangt aan wielen, zodat deze vanaf de ene kant van de brug gemakkelijke naar de andere kant verplaatst kan worden. Door aan het hengsel te draaien brengt hij zichzelf naar zijn undercover werkplek.

hangende cabine

Het is simpel gezegd een klein huisje onder een viaduct. Een zwerver zou hier een moord voor doen. De planken zijn zo gemonteerd dat deze stuk voor stuk open kunnen. Wij snappen ook wel dat je af en toe claustrofobische trekjes kunt krijgen als je hier de hele dag zit.

lichtgevende cabine

Fernando Abellanas werkt door tot in de late uurtjes en soms slaapt hier zelfs!

Lees ook: Deze getransformeerde stadsvilla in Amsterdam is fan-tas-tisch

Fotograaf: Jose Manuel Pedrajas
Architect: Fernando Abellanas

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spaanse meubelmaker maakt zijn geheime studio onder een brug
Sluiten