Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Interieur 21 apr 2019

Waarom je geen tv in huis moet nemen (+ styling tips)

In bijna elke woonkamer is het het stralende middelpunt van de ruimte: de tv. Een meubel waar we veel gebruik van maken, maar tegelijkertijd ook veel tijd aan verliezen. Vaak kom je thuis, zet je gedachteloos de tv aan en voor je het weet kijk je een programma waar je eigenlijk niet eens echt geïnteresseerd in bent.

Daarbij is de tv vaak niet het mooiste pronkstuk wat je in huis hebt staan. Dit is waarom je ervoor kunt kiezen om je interieur juist niét om je tv te laten draaien (en ‘m zelfs weg te doen).

Geen tv in huis

Geen tv in huis: voor veel mensen is het een ondenkbare optie. Je ploft er na je werk immers élke dag voor, dus waarom zou je ‘m wegdoen? Maar misschien is juist dát feit de reden dat je nog ‘s moet nadenken of die tv dat plekje in je interieur wel verdient.

Je hoort steeds vaker dat mensen hun tv wegdoen en vervolgens meer boeken lezen, ineens tijd hebben voor dat ene project in huis of een nieuwe hobby hebben ontdekt. Een tv brengt constante afleiding in huis en zorgt voor een passieve houding. Je ploft op de bank, zet de tv aan een zapt jezelf de avond door.

Als je iets gedaan wilt krijgen of juist meer tijd wilt hebben voor een hobby of een goed boek, is het een goed idee om ‘s bij jezelf na te gaan welke rol de tv speelt in jouw leven. Zit jij elke avond wel een uurtje (of langer) naar het scherm te kijken? Denk er dan ‘s over na om die tv – bijvoorbeeld voor een paar weken – naar zolder te verkassen.

Ok, dat was dus een serieus heftig griepje ???. Hier was iedereen in huis de sjaak. Sinds vandaag zijn we weer een klein beetje op de been. Geen spannende plannen voor ons dit weekend, wij doen het heeeeeel rustig aan ? * * #zaterdag #terugvanweggeweest #kijkjeinmijnhuis #onshuis #leefkeuken #industrieelinterieur #mykitchen #zwartekeuken #blackkitchen #kitcheninterior #industrieelwonen #interior2you #myhomestyle #stoerwonen #sfeervolwonen #vtwonenbijmijthuis #showhometop5 #interieur #interior #interieurinspiratie #interieurstyling #thuisbijbren

553 Likes, 56 Comments – ?????? (@thuis.bij.bren) on Instagram: “Ok, dat was dus een serieus heftig griepje ???. Hier was iedereen in huis de sjaak. Sinds vandaag…”

Stylen zonder tv

Een grappig feitje is dat veel van onze binnenkijkers in Scandinavische interieurs allemaal één ding gemeen hebben: er is geen tv in de woonkamer te vinden. Je begrijpt: daar ligt een schat aan inspiratie voor een tv-loos interieur. Wat kun je doen in je interieur om het geheel niet om de tv te laten draaien? Deze styling tips helpen je een handje.

1. Wat hang ik dan aan de muur?

Als je geen tv in huis hebt, ‘mis’ je als het ware een stukje muurdecoratie. De tv staat vaak tegen de wand geplaatst. Dat is dus een plek waar je wat meer aandacht aan moet schenken, zodat er geen lege muur ontstaat.

Dit appartement vol met posters is een perfect voorbeeld van wat je met de muur kunt doen. Ook kun je de muur speelser maken door bijvoorbeeld de helft van de muur te schilderen of ga voor bijzondere alternatieven voor kunst aan de muur.

2. Maar waar richt je de bank dan op?

Ok, iedereen met een open haard heeft niet te maken met dit probleem, maar de grote vraag voor iedereen zonder haard blijft nog steeds: wat wordt dan het middelpunt?

Newsflash: jij en je gezin/vrienden/familiezijn het middelpunt van de ruimte. Maak van de woonkamer een ruimte die je volledig richt op elkaar. Maak een fijn geheel rondom de salontafel die uitnodigt om met elkaar te kletsen.

Heb je een instrument in huis? Geef deze bijvoorbeeld een prominente plek bij de zithoek om vaker muziek te maken. Lees je graag? Plaats een prachtig gestylde boekenkast naast de bank, zodat je er snel een boek bij pakt.

Denk na over de vraag: ‘wat wil ik graag doen in plaats van tv kijken?’ en zorg dat de ruimte dit stimuleert.

Private house by #beckmannarchitekten #fschoepgens_architekturfoto #architecturalfashion #architectural #architecturalphotography #architecturaldesign #architecturaldigest #architecturaldetail #architecturallighting #ArchitecturalSalvage #architecturalvisualization #architecturaldrawing #architecturalmodel #architecturalphotographer #buildingsandmore #buildings #architecturelovers #architecturephotography #architectureporn #architecturelover #architecturestudent #buildingstyles #interiordesign #interiors #livingkitchen

18 Likes, 0 Comments – @fschoepgens_architekturfoto on Instagram: “Private house by #beckmannarchitekten #fschoepgens_architekturfoto #architecturalfashion…”

3. Maak van de keuken de woonkamer

Ben je gek op koken en laat je huis het toe om hier de focus op te leggen? Maak dan van de keuken de kamer waar je ‘s avonds hangt, eet, kletst en leest. Creëer hier een fijne zithoek en zorg ervoor dat de eettafel een plek is waar je de hele avond aan zou willen hangen.

Heb je een woonkamer en keuken in één? Dan is het een stuk makkelijker om de focus op de keuken te leggen in huis (zoals in dit huis is gedaan). Ga voor een eettafel die het gros van de ruimte inneemt (bijvoorbeeld een mooie ronde tafel) en kies stoelen uit waar je de hele avond op komt vertoeven. Extra handig: de snacks zijn zo echt binnen handbereik.

Wat je ook steeds vaker ziet, is een keuken met een kleine kachel of haard om net wat extra sfeer in de ruimte te creëeren.

Meer styling tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom je geen tv in huis moet nemen (+ styling tips)
Sluiten