Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 6 mei 2022

Waarom geel de nieuwe accentkleur is die je in je woonkamer wilt

Let the sun shine! We kwamen deze Scandinavische binnenkijker tegen waar de kleur geel geen grote rol speelt, maar wel een hele belangrijke rol. Deze accentkleur zorgt er namelijk voor dat het huis volledig opfleurt, zoals een zonnetje op een frisse herfstdag.

Een lesje kleur kiezen

Eerst even een lesje kleuren combineren. Heb je al eens gehoord van de 60/30/10 regel? Zo niet, dan raden we je eerst aan om dit artikel te lezen: Meer balans in je interieur? Een lesje kleur kiezen met de 60/30/10-regel.

Zodra je weet waar de getallen 60, 30 en 10 voor staan, dan zie je ook dat in deze binnenkijker geel die 10% van de regel is. Geel zorgt ervoor dat de andere twee kleuren in balans blijven. En na het zien van de onderstaande foto’s, zijn wij eigenlijk al overtuigd. Geel is wat ons betreft een héle goede keuze.

geel als accentkleur
Bron: Bolaget
geel als accentkleur
Bron: Bolaget

Oké, we geven toe, in dit huis hebben ze een beetje vals gespeeld met de 60/30/10 regel. We zien namelijk niet één, maar twee accentkleuren. Naast geel heeft ook roze de accentkleur-functie, wat het op een totaal van iets meer dan 100 brengt. Maar hé, het roze en geel matchen zo goed met elkaar (zoals de kussens op de bank), dat je ons niet hoort klagen.

geel als accentkleur
Bron: Bolaget

Gele bloemen

Nog een rede om geel als accentkleur in huis te nemen: er zijn heel veel verschillende gele bloemen. Dat betekent dus automatisch dat je een prachtige bos bloemen op tafel kunt hebben staan die matcht met de rest van je interieur, omdat ‘ie perfect in het kleurenschema van je huis past. Win-win.

Enne, we zien maar een klein gedeelte van het vloerkleed, maar we willen m zo snel mogelijk ook in onze eigen woonkamer neerleggen. Wat een prachtige kleuren zo bij elkaar, we houden ervan.

Andere binnenkijkers waar we blij van worden op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom geel de nieuwe accentkleur is die je in je woonkamer wilt
Sluiten