Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 3 jan 2016

Geef je kerstboom een tweede leven als.. slee!

Officieel mag je kerstboom tot drie koningen blijven staan. Dit jaar is dat op 6 januari, maar als je de boom al vroeg in huis hebt gehaald, is de kans groot dat zijn takken ondertussen al hangen. En tja, als je kerstboom inmiddels eerder op een treurwilg lijkt, snappen we heel goed dat je ‘m wat eerder de deur uit doet. Toch blijft het zonde dat je zo’n mooie boom na een paar weken wegdoet als afval en als je ons een beetje kent, weet je dat wij groot voorstander zijn van duurzame oplossingen en recyclen.

Wij werden dan ook erg vrolijk van Tom Hatfield. Deze man kwam namelijk met het idee om van de kerstboom een slee te maken. Helaas deelt hij geen uitgebreid stappenplan met ons, maar uit de foto’s kun je al aardig wat informatie halen..

Zelf een slee maken?

Tom legt niet uit hoe hij de slee gemaakt heeft, maar wij gokken dat hij hier wel meer dan één boom voor gebruikt heeft. De kunst lijkt ons vooral om dikke takken te vinden waar je zulke brede latten van kunt maken voor de zitting. Verder maakte Tom gaten in de sledes waardoor verschillende onderdelen in elkaar gestoken kunnen worden. Een beetje stevige houtlijm gebruiken en dan zitten die onderdelen in elk geval goed vast. Het vraagt dus nog wel om een beetje creativiteit en uitprobeersels, maar zo’n slee is best te fixen, denken wij!

Ben je niet zo creatief, maar vind je het ook zo zonde om de kerstboom zomaar weg te doen? Bekijk dan even deze vier ideeën voor het recyclen van je kerstboom.

www.tomhatfield.co.uk

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Geef je kerstboom een tweede leven als.. slee!
Sluiten