Gedroogde bloemen worden dé trend van 2019: zo decoreer je ze in huis

We houden van een prachtige, verse bos bloemen in huis. Het staat lekker vrolijk en maakt je huis toch net een stukje gezelliger. Maar in 2019 maken we ruimte voor andere bloemen: gedroogde bloemen. Minstens zo gezellig en heel chique in je interieur. Zo decoreer je ze in huis.

Oké, gedroogde bloemen in huis dus. Maar waar begin je? En hoe ga je te werk? Wij leggen het je uit.

Gedroogde bloemen uitkiezen

Zo zoek je de bloemen uit

Bloemen zoals lavendel en hortensia zijn heel geschikt en zien er super mooi uit. Je kunt deze op natuurlijke wijze laten drogen en ze behouden hun vorm en kleur. Echter is dit niet bij alle bloemen het geval. Voor de meeste bloemen geldt dat je het beste bloemen kunt kiezen die nog niet volledig gerijpt zijn.

Als je wacht tot een bloem volledig uitgekomen is om te drogen, dan heb je de kans dat de bloem blaadjes verliest. Neem dus bloemen die nog lekker vers zijn, dan behoud je ook de kleur en de vorm.

Welke soort bloemen neem je?

Rozen zijn de echte klassiekers op het gebied van gedroogde bloemen. Maar er is nog zoveel meer. Beperk je dus niet alleen tot rozen. Kijk ook eens naar de Judaspenning, Strawflower, Waxflower, heide, Limonium, Brunia, varens en zaadhoofden.

Houd er rekening mee dat niet alle bloemen geschikt zijn om te drogen. Het is belangrijk om een bloem te hebben die hun bloembladen stevig vast houden en wat groene bladeren hebben die de basis van de knop omsluiten.

Bloemen drogen

Je denkt misschien dat je de bloemen gewoon op tafel legt en dat het nu een kwestie van wachten is tot ze verschrompelen. Maar zo gemakkelijk is het helaas niet.

De meest natuurlijke manier om bloemen te drogen, is door de bloemen in kleine bosjes samen te binden met een touwtje en deze ondersteboven in een donkere, koele kamer te hangen. Zijn de bloemen helemaal stijf? Dan weet je dat ze helemaal klaar zijn met drogen.

Zo decoreer je gedroogde bloemen

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Denk goed na waar je de bloemen neerlegt in huis, want niet overal is even handig. Leg ze bijvoorbeeld niet ergens op waar ze gemakkelijk van af kunnen vallen. Gedroogde bloemen zijn erg kwetsbaar en kunnen snel hun blaadjes verliezen. Leg ze daarom ook niet in de zon, want dan verkleuren ze.

Dit kan je doen met gedroogde bloemen

Je kunt allerlei leuke dingen met gedroogde bloemen doen. Daarom hebben we hier een aantal leuke ideeën voor je verzameld. Zelf ook iets leuks gemaakt? Mail vooral foto’s naar [email protected], dat vinden we leuk!

Hang een bosje bloemen aan de muur

Doe een fijn lintje om het bosje bloemen om ze bij elkaar te houden en bevestig het geheel voorzichtig aan de muur of aan het plafond. Het handigste is hierbij om het bosje naar beneden te laten hangen, dan drogen de blaadjes het mooiste op.

View this post on Instagram

2019.1.7 ご無沙汰していましたが 本日より営業しています。 ・ ドライフラワースワッグ ピンクと紫で ご依頼ありがとうございました。 ・ 切り花入荷しました おすすめはヒメコブシ💕 ハクモクレンと思い込み、ポチリましたが 小さくて、かわいいですよ。 ・ お休み中したかった事 ドリフターズ6巻ゆっくり読めました☺️ 信長、最高! お休み中しなければならない事 あまり進まず😓 ・ 明日は10時オープン18時クローズ ・ #ドライフラワー#ドライフラワースワッグ#ドライフラワーのある暮らし#切り花入荷#ヒメコブシ#富士宮#富士宮市#富士#富士市#静岡#花屋#富士宮花屋#静岡花屋#スモーキーフラワーズ#flowershop#flowerstagram#dryflower#dryedflowers#swag#smokyflowers

A post shared by smokyflowers (@smokyflowers) on

Maak een krans

Stel verschillende soorten samen in een krans. Kleine, grote, wilde bloemen… je kan van alles combineren met elkaar. In een krans komen alle structuren prachtig tot hun recht.

Maak gebruik van een fluwelen lint voor een luxe uitstraling of juist van een koperen hoepel als je het wat stoerder wilt maken.

View this post on Instagram

Been slowly working on this dried floral wreath this week in any spare moment this week, really having no clue what I’m doing but oh well 🤷🏼‍♀️ I used a brass wreath from @countryroad so I wanted the florals to be asymmetrical and keep some of that brass on display 🙌🏼 My tip is: look for different sized foliage & just keep experimenting until you don’t hate it 👌🏼I have also got to give credit to @coyoteflowers for inspiring me to play with colour and texture #CRPartner #CountryRoadStyle

A post shared by Jasmine Dowling (@jasminedowling) on

Maak een gallery wall van bloemen

Neem kleine, dunne stukjes bloemen die je laat drogen en hang deze allemaal bij elkaar aan de muur. Zo creëer je je eigen gallery wall met bloemen. Hoe leuk is dat?!

View this post on Instagram

Just trying to re-use my flowers. #tryingtobecreative #flowers #reuse #creative #flowerwall #dryedflowers

A post shared by Debbie Polish (@nagellakaddict) on

Doe je creaties in een glas

Doe je mooiste, gedroogde bloemen in een glas, zoals in een leuke stolk (oh hi, Belle en het Beest). Ook leuk: meerdere kleine potjes waar je je creaties in doet.

View this post on Instagram

新作です ・ ボタニカルキャンドルスタンドです ・ 冬になるとキャンドルが恋しくなって 無性にキャンドルを付けたくなります ・ こちらはDIRECTOIREに納品したアイテムです ・ キャンドルを灯すと植物の陰影が楽しめます ・ キャンドルはYANKEE CANDLEを使用しております ・ よろしければ店頭でご覧ください ・ #suite#herbier#dryedflowers #インテリア#シンプルインテリア #ハーバリウム#ボタニカル #花のある暮らし #植物標本 #ドライフラワー#dryflower #botanical #フラワーアレンジメント#xmas #christmas #ギフト#スタイリッシュ #キャンドル#yankeecandle #gift @directoire_official

A post shared by suite (@suite_o_) on

Meer toffe trends die we zien in 2019:

Bron: Domino

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Gedroogde bloemen worden dé trend van 2019: zo decoreer je ze in huis
Sluiten