Deze gedroogde bloemen in een lijst maak je gemakkelijk zelf (doen!)

Leuk, een paar mooie gedroogde bloemen in lijst aan de muur. Perfect voor een bohemian interieur, maar ook helemaal geschikt als eyecatcher in een andere interieurstijl. Wij vertellen je hoe je (heel gemakkelijk!) zelf jouw gedroogde bloemen in lijst maakt.

Je moet even wachten totdat jouw favoriete bloemen gedroogd zijn, maar dan heb je wél een leuke accessoire in huis. Helemaal zelfgemaakt!

Dit heb je nodig voor jouw eigen gedroogde bloemen in lijst

  • Eigen gedroogde bloemen
  • Twee keer een identieke lijst (let op: uiteindelijk houd je maar één lijst over om op te hangen)
  • Eventueel: verf om de lijst een ander kleurtje te geven
gedroogde bloemen in lijst
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Zo maak je zelf gedroogde bloemen in lijst

Stap 1: zelf gedroogde bloemen maken

De gedroogde bloemen voor deze DIY maken we zelf. Pluk een paar mooie lentebloemen, leg ze voorzichtig in een zwaar boek (hallo good old telefoonboek) en leg daar weer iets zwaars op. We raden aan om je bloemen zeker twee weken te laten drogen. Zo worden de bloemen ook zo plat mogelijk, iets wat zeker van pas gaat komen bij het maken van deze DIY met gedroogde bloemen in lijst. Hoe platter, hoe mooier je lijst uiteindelijk afgewerkt is.

Stap 2: verven (optioneel)

Ik gebruikte de RAM-lijst van IKEA. Deze is op dit moment niet meer verkrijgbaar in de winkels – ik had ‘m toevallig nog in huis liggen. In principe kan je elke lijst gebruiken voor dit project, als je er maar rekening mee houd dat de lijst aan de achterkant metalen pinnetjes heeft om de foto in de lijst te houden. Of je een fotolijst met glas of plastic gebruikt, maakt niet uit. Onthoud wel dat plastic een stuk lichter is dan twee glazen platen.

Ik heb mijn houten lijst eerst zwart geverfd, omdat dat mooier in mijn interieur past. Je hoeft maar één lijst te schilderen, want van de andere lijst gebruiken we alleen het glas/plastic. Laat de verf goed drogen.

Stap 3: de compositie

Leg de gedroogde bloemen met de mooie kant naar onderen op de glazen/plastic plaat van de fotolijst die je gaat gebruiken. Het kan soms even puzzelen zijn om tot een mooie compositie te komen. Je hoeft geen gehaaste beslissingen te maken. Schuif voorzichtig met de gedroogde bloemen totdat je vindt dat ze op een mooie plek liggen.

Stap 4: ophangen

Ben je helemaal tevreden? Dan leg je de glazen/plastic plaat van de andere fotolijst voorzichtig op de gedroogde bloemen. Vouw de metalen pinnetjes om zodat de platen stevig tegen elkaar aan gedrukt worden, en jouw gedroogde bloemen in lijst is klaar om opgehangen te worden.

gedroogde bloemen in lijst
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed
gedroogde bloemen in lijst
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed
gedroogde bloemen in lijst
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Meer leuke DIY’s om te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze gedroogde bloemen in een lijst maak je gemakkelijk zelf (doen!)
Sluiten