Tessa Ham
Tessa Ham Planten en bloemen 20 jun 2019

Vergeet een verse bos bloemen, geef je geld uit aan gedroogde bloemen

Een verse bos bloemen is vaak ons go to-cadeau. Aan jezelf, als verwennerij. Voor die vriendin die nooit weet wat ze moet vragen. Aan je moeder met Moederdag. Of je tante die een nieuwe baan heeft. Dat is op zich niet gek, van een mooie bos bloemen wordt iedereen blij. Toch zeg ik: vergeet je go to-cadeau eens, en ga voor gedroogde bloemen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het onwijs leuk om een verse bos geurende bloemen te krijgen. Een bos op tafel zorgt voor gezelligheid en vrolijkheid in mijn interieur. Maar de waarheid is wel dat er ook nadelen aan verse bloemen zitten. Het is best een gedoe om ze schuin af te knippen en mooi in een vaas te krijgen (het ziet er toch nooit zo mooi uit als op Instagram). Daarnaast gaan ze met mijn gebrek aan groene vingers niet heel lang mee.

Lees ook: 3x alternatieven voor het standaard bosje bloemen in een vaas

Pleidooi voor gedroogde bloemen

Ik zal verse bloemen heus nog wel meenemen als ik word verleid door het prachtige assortiment aan bloemen bij de bloemenkraam op de markt. Toch pleit ik ervoor minder verse bossen bloemen cadeau te doen (of dat nou een cadeau aan jezelf of een ander is). Geef in plaats daarvan je geld uit aan gedroogde bloemen!

Burgundy, white, brown and gold is a perfect colors combination ??✨ . Thank you @royalpetal for these amazing dried bouquet. I really love it ♥️ . . . #weddingbouquet #driedflowersbouquet #bridalbouquet

83 Likes, 2 Comments – Delia Wulan Sari (@deliaws_) on Instagram: “Burgundy, white, brown and gold is a perfect colors combination ??✨ . Thank you @royalpetal for…”

Praktische voordelen

Ten eerste zijn daar natuurlijk de praktische redenen: zelfs de mensen zonder groene vingers kunnen er een lange tijd van genieten. Je hebt er geen omkijken meer naar, want ze hebben totaal geen verzorging nodig. Eerlijk is eerlijk: verse boeketten zijn prijzig en zijn vluchtig mooi. Gedroogde bloemen daarentegen zijn soms jaren na de aankoopdatum nog even kleurrijk en mooi.

FLOWER DREAMS … Our dried flower bar is heaven for flower lovers. Our range includes cotton stems, palm spears, banksias, pampas grass, wheat, love grass, daisies, bunny tails and much much more. Pair a bunch with one of our beautiful ceramic vases x

624 Likes, 30 Comments – RAW Sunshine Coast (@rawsunshinecoast) on Instagram: “FLOWER DREAMS … Our dried flower bar is heaven for flower lovers. Our range includes cotton…”

Gedroogde bloemen net zo mooi

Tegen de schoonheid van verse bloemen is niets in te brengen. Maar gedroogde bloemen zijn op hun eigen manier net zo mooi. De mogelijkheden zijn daarbij eindeloos. Zo kan je er bij een boeket voor kiezen om het in een vaas te zetten, maar ook om met een strik ondersteboven op te hangen aan de muur. Daarnaast zijn een paar takken of juist een klein delicaat exemplaar in een flesje of in een frame net zo mooi.

Dried flowers decor #driedbouquet #driedflowersdecorations #driedflowerdecor #driedflowers #rusticwalldecor #rustichomedecor #countryflowers #countrystyledecor

20 Likes, 0 Comments – Valda Kaulina (@valdacreations) on Instagram: “Dried flowers decor #driedbouquet #driedflowersdecorations #driedflowerdecor #driedflowers…”

Als je het leuk vindt, kan je zelf aan de slag gaan om bloemen te drogen. Geen paniek als je daar niet op zit te wachten. Op Etsy of andere webshops zoals Thuisbloemist zijn genoeg prachtige exemplaren te vinden. Check ook zeker je lokale bloemist, want gedroogde bloemen zijn tegenwoordig echt een trend, waar veel vraag naar is. Grote kans dat ze inmiddels ook bij jouw bloemist te vinden zijn.

Aan de slag met gedroogde bloemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vergeet een verse bos bloemen, geef je geld uit aan gedroogde bloemen
Sluiten