Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 31 oktober 2018

Gedroogde (herfst)bladeren in een glazen lijst, wij zijn fan! Zo pak je het aan:

Misschien is de herfst niet je favoriete seizoen, maar je kan niet ontkennen dat het najaar de mooiste kleuren heeft. Prachtige rood en geel gekleurde herfstblaadjes versieren de natuur en de straten en dwarrelen rond in de lucht. Die kleuren van gedroogde bladeren zou je toch het liefst vereeuwigen? Nou, dat kan. 

Met deze simpele DIY haal je de kleuren van de herfst in huis en kun je er net even wat langer van genieten. We kennen de methode met het telefoonboek, maar met deze methode hoef je de bladeren niet eerst te drogen. Handig, want dat kan nogal eens wat tijd in beslag nemen.

Dit heb je nodig voor de mooiste gedroogde bladeren:

• Lijsten
• Herfstblaadjes in alle kleuren en soorten. Kies vooral blaadjes in de mooiste kleuren!
• Glycerine (verkrijgbaar bij de Tuinen)

STAP 1

Glycerine is een olie, die meestal als huidproduct gebruikt wordt, maar de werkende stoffen in glycerine zorgen ervoor dat blaadjes hun kleur langer behouden en dat deze soepel blijven. Meng 1/3 deel glycerine met 2/3 deel water. Dompel de herfstblaadjes in het mengsel en laat het 6 dagen intrekken.

STAP 2

Haal na 6 dagen de blaadjes uit het mengsel en droog de blaadjes met keukenpapier. De blaadjes zijn nu soepel en klaar voor de volgende stap.

STAP 3

Zorg ervoor dat je van elke lijst twee in hetzelfde formaat hebt, want je hebt een glazen voor- en achterwand nodig. Plaats de herfstblaadjes tussen twee glazen van hetzelfde formaat en bevestig de glazen aan elkaar door linnen tape om de uiteinden te wikkelen. Of: koop lijstjes met twee glazen platen, zoals in de foto hieronder. Deze kosten tegenwoordig niet zo veel meer.

Je blaadjes zijn nu ingelijst en klaar om een mooi plekje in huis te geven!

Deze herfstdecoratie is ook leuk met bloemen!

Enne, deze DIY geldt natuurlijk ook voor mooie bloemen die je graag een plekje wilt geven in jouw interieur. Pluk een paar mooie herfstbloemen, of zorg ervoor dat je nog wat glycerine overhoudt in de lente voor een gezellige lente DIY.

Nog meer leuke DIY’s voor de herfst:

www.ehow.com

Reageer op artikel:
Gedroogde (herfst)bladeren in een glazen lijst, wij zijn fan! Zo pak je het aan:
Sluiten