Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 5 okt 2020

Tip: verzamel nú herfstbladeren voor deze toffe DIY

Misschien is de herfst niet je favoriete seizoen, maar je kan niet ontkennen dat het najaar de mooiste kleuren heeft. Prachtige rood en geel gekleurde herfstblaadjes versieren de natuur en de straten en dwarrelen rond in de lucht. Die kleuren van gedroogde bladeren zou je toch het liefst vereeuwigen? Nou, dat kan.

Met deze simpele DIY haal je de kleuren van de herfst in huis en kun je er net even wat langer van genieten. We kennen de methode met het telefoonboek, en die werkt prima, maar we gebruiken zelf liever een bloemenpers. Werkt nét even iets beter. Maar vooruit, als je nog een telefoonboek hebt liggen kan je die ook gewoon gebruiken.

Dit heb je nodig voor de mooiste gedroogde bladeren:

  • Twee identieke lijsten
  • Herfstblaadjes in alle kleuren en soorten. Kies vooral blaadjes met de mooiste kleuren.
  • Een bloemenpers (telefoonboek werkt ook)

Voor één lijst heb je twee glazen platen nodig. Daarom is het belangrijk dat ze identiek zijn, ze komen immers op elkaar.

Stap 1

Het is belangrijk dat de herfstbladeren droog zijn voordat je ze in de bloemenpers doet. Ga dus vooral bladeren verzamelen op een droge, zonnige dag. Dep de natte gedeeltes droog met een keukenpapiertje, en geef alle bladeren een eigen plek in de bloemenpers.

Stap 2

Na drie tot vier weken zijn de bladeren volledig droog. Let op: de bladeren zijn wel een stuk dunner geworden, en daardoor vrij fragiel. Haal de bladeren uit de bloemenpers en kies de selectie van de mooiste bladeren die je wilt gebruiken.

Stap 3

Zorg ervoor dat je van elke lijst twee in hetzelfde formaat hebt, want je hebt een glazen voor- en achterwand nodig. Plaats de herfstblaadjes tussen twee glazen van hetzelfde formaat en doe beide glazen platen terug in de lijst. Of: koop lijstjes met twee glazen platen. Deze kosten tegenwoordig niet zo veel meer.

Je blaadjes zijn nu ingelijst en klaar om een mooi plekje in huis te geven!

Nog meer leuke DIY’s voor de herfst:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tip: verzamel nú herfstbladeren voor deze toffe DIY
Sluiten