Planten hack: 5 dingen die je kunt gebruiken als plantenvoeding (en je altijd in huis hebt)

Staan jouw plantjes er weer verpieterd bij? Het onderhouden van al dat groen kan best lastig zijn (trust me, I know). Daarom is het goed om af en toe plantenvoeding te gebruiken, als boost. En de kans is groot dat je al een aantal natuurlijke middelen in huis hebt. Wist je dat planten stiekem ook echte koffie- en theeleuten zijn?

Wil je gezonder wonen? Dit zijn de 8 beste luchtzuiverende planten voor in huis

calathea
Mooiwatplantendoen

Eierschalen

Gooi de eierschalen niet weg, de volgende keer dat je in de ochtend jezelf trakteert op een omelet. De schaal is namelijk een bron van calcium, wat goed is voor je planten. Maak er daarom een energiedrankje van voor je plant. Dit doe je door de eierschalen fijn te maken en hier kokend water aan toe te voegen. Laat het mengsel een nacht staan en klaar is je vitamineboost!

botanisch placemat

Koffie

Sharing is caring! Koffie is niet alleen lekker voor jou, maar ook voor je plant! Geef je groene vriendje daarom een scheutje afgekoelde koffie en daarna een flinke scheut water. Nog beter is koffiedik: dit is bijna pH-neutraal.

Groene thee

Ben je meer een theeleut? Ook dat lust je plant graag! Laat wat groene thee afkoelen en gebruik dit als vitamineboost voor je plant. Thee bevat tannine, een stof die de groei van planten op biologische wijze bevordert. Tip: je kunt gebruikte theezakjes ook in het gietwater doen.

Pannenkoekenplant
Mammilade

Groente- en fruitafval

Lekker gekookt? Bewaar de schillen van de groentjes en het fruit en laat deze een nachtje weken in gekookt water. Ook zo maak je zelf een prima meststof voor je planten!

Kookvocht van aardappelen

Ook het (ongezouten!) kookwater van de groenten of aardappelen die je gekookt hebt kun je gebruiken om je planten te voeden.

Ben je écht hulpeloos wat het verzorgen van je planten betreft?

S.O.S! Zo breng je je bijna dode plant weer tot leven.

Reageer op artikel:
Planten hack: 5 dingen die je kunt gebruiken als plantenvoeding (en je altijd in huis hebt)
Sluiten