Zo doe je dat: dit is de makkelijkste manier om gebroken glas op te ruimen

Je kent het wel.. naarmate de borrel gezelliger wordt, klinken de glazen steeds harder tegen elkaar en tja, soms toast je net even té enthousiast met als gevolg een gebroken glas. Gelukkig brengen scherven geluk én is gebroken glas opruimen een fluitje van een cent met deze handige lifehack.

Het enige wat je nodig hebt is een sneetje brood. Die zag je niet aankomen, of wel?

Gebroken glas opruimen doe je zo

Het eerste wat je doet, is de grote scherven opruimen. Gewoon met de hand. Uiteraard kijk je bij deze stap wel uit voor je vingers, want het glas kan ontzettend scherp zijn en voor lelijke sneeën zorgen.

Dan pak je een sneetje wit brood en dat druk je zachtjes op de kleine scherven. Het brood werkt als een spons en neemt de glassplinters direct op. We zijn er nog niet helemaal achter waarom, maar in de life hack video’s van deze hack op YouTube wordt er altijd een sneetje wit brood gebruikt. Als jij het met bruin brood getest hebt, let us know want we zijn enorm benieuwd.

De volgende keer dat er een glas wijn op de grond valt, is er dus geen reden voor paniek. Je pakt er gewoon een sneetje brood bij.

37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Andere lifehacks om te onthouden

Oh en als er naast dat gebroken glas ook wat wijn over de bank is gemorst, hebben wij de gouden tips voor je om je bank weer schoon te krijgen. Je leest er alles over in dit artikel: gouden tips om vlekken op je bank te verwijderen Zo is je huis binnen no time weer helemaal pico bello.

Schoonmaken met ammonia: alles wat je moet weten over ammonia

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo doe je dat: dit is de makkelijkste manier om gebroken glas op te ruimen
Sluiten