Estelle Beukman
Estelle Beukman Wooninspiratie 2 feb 2018

Gaspitten schoonmaken is een fluitje van een cent dankzij deze tips

Je gaspitten schoonmaken is een werkje wat je veel liever uitstelt. Maar wanneer je dit steeds blijft doen, wordt je fornuis alsmaar viezer.. Dus steek de handen uit de mouwen en maak die gaspitten stralend schoon! Met een paar simpele tips krijg je dit al voor elkaar.

Heeft jouw oven ook weer een flinke schoonmaakbeurt nodig? Daar hebben wij gelukkig ook tips voor! Je vind ze hier.

1. Soda
De ijzeren delen van het gasfornuis, zoals de pandragers (rekken) kun je laten weken in een bakje kokend water gemengd met een flinke schep soda.

Na 30 minuten kun je het materiaal eruit halen en goed schoonmaken met een sponsje. Vervolgens droog je de rekjes af met een oude theedoek om roest te voorkomen.

Let op: aluminium, zoals de branderdeksels is funest voor soda, deze kun je het beste met kokend water en een scheutje afwasmiddel reinigen.

2. Ammonia
Ammonia is ook een wondermiddel als het gaat om het reinigen van de pitten. Doe de pitten in een schaaltje met ammoniak in een gesloten zak. Laat dit ongeveer een nachtje intrekken. Je kunt dit het beste buiten doen, want de geur is niet goed om in te ademen.

Meer tips over schoonmaken > 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

3. Cola
Vul een schaaltje met cola en doe hier je gaspitten in. Na een half uurtje zul je merken dat al het vuil, vooral vet, er makkelijk vanaf gaat met een doek of een sponsje.

Je gaspitten minder vaak schoonmaken dankzij aluminiumfolie

Regelmatig moet je je gaspitten schoonmaken. Als je liever lui dan moe bent kun je er ook voor kiezen om aluminiumfolie rondom de pitten te doen. Dit betekent niet dat je nooit meer flink hoeft te schrobben.

Tips waar je echt iets mee kunt

Gaspitten schoonmaken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaspitten schoonmaken is een fluitje van een cent dankzij deze tips
Sluiten