Maud van Dijck
Maud van Dijck Kantoor 5 dec 2021

Leuk idee voor de lente: een garden office voor in jouw tuin

Ga niet klein wonen, maar klein werken! Een tiny office of garden office is ideaal voor iedere thuiswerker die nog ruimte in zijn tuin heeft. Zo ga je iedere dag toch nog even de deur uit om naar je werk te gaan. Daarbij is het een grote plus voor liefhebbers van tiny houses, want je kan er helemaal van genieten zonder dat je op woonruimte in hoeft te leveren.

Maar wat zijn nu de echte pluspunten die je met een garden office krijgt?

4 reden waarom je een garden office wilt

1. Beter concentreren tijdens werk

Zeker als je moeite hebt om je te concentreren thuis dan kan een aparte werkruimte zoals deze precies zijn wat je nodig hebt. Geen last van kinderen die op de achtergrond spelen (of je moet in een rumoerige buurt wonen) of huisdieren die ook eens willen typen op je toetsenbord. Ook kan je makkelijker andere dingen die je afleiden buitenhouden.

Bij een office buiten de deur krijg je toch meer het gevoel dat je echt ‘naar je werk gaat’. Zeker als je thuiswerken niet helemaal bij je vindt passen is dit misschien de oplossing waarnaar je op zoek bent.

Creeër een natuurlijke home office voor rust en concentratie met deze tips

2. Een toegewijde, nette werkplek

Een werkplek buitenshuis betekent ook dat je niet opeens iets op je bureau of tafel tegenkomt dat niet in je thuiskantoor hoort. Het enige wat je er hebt liggen zijn je nodige spullen voor werk en een lekkere kop koffie of thee die je mee hebt genomen. Zo heb je meteen meer overzicht.

3. Je blijft makkelijker doorwerken

Krijg je tijdens het werken zin in een tussendoortje? Dan zal je met een garden office toch ietsje verder moeten lopen. Als je wat je nodig hebt bij de hand hebt dan blijf je toch makkelijker zitten om waar je mee bezig bent even af te maken. Dan kan die snack wel even wachten.

En als je dan een keer de benen wilt strekken dan kan je mooi een wandeling naar binnen maken en meteen je kopje bijvullen.

4. Een office middenin de natuur

Kies voor een garden office met veel ramen en je zal echt het gevoel hebben dat je door de natuur bent omringd (daarvoor wil je natuurlijk wel wat groen in de tuin hebben).

Naast een raam werken zal ook voor een lichte werkplek zorgen en een positief effect op je productiviteit hebben. Let alleen wel op dat er niet iets in zicht staat wat afleidend zou kunnen zijn, want dan kan het een averechts effect hebben.

Goed voor de productiviteit én de werk-privé balans: deze tiny office voor je achtertuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Residence Style

Reageer op artikel:
Leuk idee voor de lente: een garden office voor in jouw tuin
Sluiten