Garage45: van autogarage naar stijlvol restaurant

Aan de Amstelzijde in Amstelveen is onlangs een nieuw restaurant en vergaderlocatie geopend. De naam van het restaurant, Garage45, verklapt het al een beetje. Het is gevestigd in een oude autogarage, bestaande uit drie losse panden, die nu zijn omgetoverd tot stijlvolle industriële ruimte. Interieur architect Jeroen van Zwetselaar is verantwoordelijk voor het ontwerp. Jeroen en zijn team stelden zorgvuldig het concept en het interieur samen, maar hij ontwierp ook bepaalde elementen zelf.

Het bezoeken van restaurants en cafés kan een heleboel inspiratie opleveren voor je eigen interieur. Bekijk hier het artikel voor de leukste voorbeelden!

Het restaurant heeft een stoere look gekregen door de vele industriële elementen. De bakstenen muren worden afgewisseld met beton. De originele balkenconstructie van de voormalige garage is niet weggewerkt en ook dit draagt bij aan de rauwe uitstraling.

Door de oude elementen van het pand lekker zichtbaar te laten heeft het restaurant een ‘geleefde’ uitstraling. Met dit idee gingen de architecten dan ook meteen aan de slag. In het restaurant mag geleefd worden en niets hoeft verborgen te blijven. Daarom is de keuken open en omringd door industriële vensters van glas.

Door te kiezen voor stijlvolle meubels is er een mooi contrast gecreëerd. De rauwe muren van beton en baksteen – waarvan sommige zelfs zijn voorzien van streetart – matchen perfect met de grafische banken en bar.

De tafels en de bar zijn ontworpen door Jeroen. De meubels zijn verrijdbaar, waardoor de dynamiek van de multifunctionele ruimtes snel en makkelijk veranderd kan worden. Garage45 bestaat uit verschillende ruimtes die ook verhuurd worden als feestzaal of vergaderruimte en hierbij komen de verplaatsbare meubels natuurlijk goed van pas!

De stoere muurschilderingen verwijzen naar de tijd dat Garage45 daadwerkelijk nog gebruikt werd als autogarage. Ook al wordt de ruimte nu niet meer gebruikt om aan auto’s te sleutelen, met dit nieuwe ontwerp zullen we de historie van het pand niet vergeten!

Ben je benieuwd naar meer ontwerpen van Jeroen? Bekijk dan ook dit heerlijke vakantiehuis met prachtig op maat gemaakt interieur. Zelf woont Jeroen ook in een te gek huis. Wij gingen op bezoek en maakten een fijne video waarin hij ons alles vertelt over zijn omgebouwde spoorhuis. Een must see!

Reageer op artikel:
Garage45: van autogarage naar stijlvol restaurant
Sluiten