Merve Ozturk
Merve Ozturk Opbergen 26 nov 2020

Inrichten is key: 6 tips om de garage schoon en georganiseerd te houden

Als we het hebben over ons huis inrichten hebben we allemaal wel leuke ideeën en oplossingen, maar als als het aankomt op de garage is het vaak een grote bende. Terwijl sommige mensen er al hun troep in opbergen, maken anderen er een hobbykamer van. Vaak heeft een garage geen goede inrichting, terwijl je met kleine aanpassingen kan zorgen voor een georganiseerde garage.

Je hoeft niet direct een hele make-over te plannen en al helemaal geen fortuin uit te geven. Ik deel vandaag namelijk handige tips met je zodat je jouw garage voortaan opgeruimd en georganiseerd kan houden.

Zó blijft de garage opgeruimd en georganiseerd

1. Bruikbaar of troep?

Voor een opgeruimde garage is het in eerste instantie belangrijk dat je één voor één alle spullen die in de garage staan nagaat en daarbij de keuze maakt of je ze nog wel zal gebruiken of dat het echt troep is en weg kan.

Heb je net je huis een upgrade gegeven en staan oude woonaccessoires in de garage? Dan is het slim om deze te bewaren, trends komen en gaan en het zou goed kunnen dat je ze in de (nabije) toekomst nog zal gebruiken.

Staan er spullen tussen die er niet meer goed uitzien of die je al jaren niet hebt gebruikt? Misschien kan je er dan iemand anders mee blij maken. Zo creëer je ook weer meer ruimte voor jezelf, win-win situatie dus.

Zodat je de juiste keuze maakt: Twijfelaar? Stel jezelf deze 3 vragen om zeker te weten of je iets weg kunt doen

2. Geef je gereedschap een plekje

Denk aan een hamer, zaag en schroeven, maar ook een bezem, ladder, hark, en eventuele andere spullen. Deze (kleine) spullen liggen vaak her en der. Door ze een vaste plek te geven kan je ze voortaan snel vinden en ziet je garage er opgeruimder uit.

Je kunt leuke haakjes gebruiken om je bezem, schep en hark op te hangen, op deze manier bespaar je zoveel mogelijk ruimte en zorgen de haakjes ook nog voor een kleine decoratie.

3. Gebruik wandkasten

Door wandkasten te gebruiken maak je goed gebruik van alle ruimte die er is. Je creëert er extra opslagruimte mee en bovendien staan ze tegen de muur aan waardoor je nog makkelijk kunt rondlopen in de garage. Dit is dus ook een functionele manier om je garage opgeruimd en georganiseerd te houden.

Ga voor een open kast zodat je direct kunt zien waar alles staat, in een garage zal het je niet direct storen, vooral als je de wandkast goed inricht.

4. Gebruik opbergmanden en dozen

In huis worden vaak manden en dozen gebruikt om spullen in op te bergen, dit is ook een handige manier voor in de garage. Ga voor opbergbakken met een deksel zodat de spullen niet beschadigen en geen stof opvangen en plaats deze in de (open) wandkasten.

Daarnaast is het ideaal als je alle dozen een label geeft, zo weet je binnen één oogopslag wat er in de doos zit en hoef je ze niet één voor één te openen wanneer je op zoek bent naar een specifiek item.

Tip: zet je zomerkleding dan in opbergdozen en bewaar deze in de garage. Zo heb je meer ruimte in je kast. Zodra het zomer wordt ruil je ‘t om en zet je al je winterkleding weg.

5. Categoriseer al je spullen

In de garage staan vaak spullen die niets met elkaar te maken hebben. Het is daarom handig om alle spullen van een bepaalde categorie wél bij elkaar te zetten. Gek op schilderen? Creëer dan een hoekje in de garage waar je dat op je gemak kunt doen en zet alle benodigdheden in dat hoekje.

Daarnaast kun je alle voorraad bij elkaar zetten, alle kleding, gereedschappen, koffers, meubels en ook oude woonaccessoires. Zo heb je toch een bepaalde inrichting en weet je alles makkelijk te vinden.

> De 3 ultieme hacks die ik leerde van Get organized with The Home Edit

6. Ophangen van je fietsen

Did somebody asked for more space? Fietsen kunnen vaak veel plek innemen in de garage. Gebruik een muurbeugel om je fiets op te hangen zodat je garage er georganiseerd uitziet. Deze muurbeugel van Bol.com is voordelig en kun je ook gebruiken om je snowboard en skis op te hangen.

Meer tips voor een opgeruimde ruimte

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Inrichten is key: 6 tips om de garage schoon en georganiseerd te houden
Sluiten