Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 7 feb 2020

Dag 5: in 15 minuten een opgeruimde gang (dat is een fijne binnenkomer!)

Talloze schoenen, jassen die je dit seizoen eigenlijk helemaal niet gebruikt, spullen die je mee naar boven zou moeten nemen (al een maand)… meestal is de gang rommeliger dan je denkt. En dat terwijl de gang het eerste is wat je ziet als je thuiskomt. Tijd om de gang opruimen prioriteit te maken met wat hulp van de Clean Up Challenge.

Het is vandaag namelijk tijd voor de tweede 15-minuten challenge. Vandaag nemen we dus de gang onder handen, om voor voor altijd alle loze rommel uit de gang te verbannen. Op deze manier vind je ‘s morgens je sleutels altijd op de juiste plek terug, in plaats van dat je ze uren aan het zoeken bent. En dát scheelt tijd.

De eerste 15-minuten challenge voor het opruimen van je woonkamer gemist? Die check je hier: ruim je woonkamer op in slechts 15 minuten met de Clean Up Challenge.

In 15 minuten de gang opruimen met de Clean Up Challenge

We gaan weer precies op dezelfde manier aan de slag als met het opruimen van de woonkamer. Kom je items tegen die je weg wilt doen, wilt doneren of waarvan je nog niet zeker weet of je ze wilt houden? Maak dan gebruik van de twee dozen die je op dag 1 hebt klaargezet.

Aan de slag!

Pak je telefoon, Google Home of eierwekker er weer bij, en zet een wekker voor 15 minuten. In dat kwartiertje loop je door de gang, pak je alle spullen die niet op de plek liggen waar ze horen. Check alle hoeken waar rommel zou kunnen liggen. Alles wat niet op de juiste plek ligt, leg je meteen terug op de juiste plek.

Zodra de wekker afgaat, stop je met opruimen.

Zó houd je de gang netjes en opgeruimd

  • Jassen

Mijn persoonlijke valkuil: jassen. Aan mijn kapstok (die alleen door mij en mijn vriend gebruikt wordt) hangen wel zeven jassen. Ook jassen die we op dit moment niet dragen. Hartstikke zonde van die ruimte die jassen vaak in beslag nemen!

Wellicht heb je nog een beetje ruimte over in je kledingkast voor jassen die je niet gebruikt. Of kunnen de jassen die niet in het seizoen zijn naar zolder. En die ene jas die je al twee jaar niet gedragen hebt, ga je die dit jaar wél echt dragen? Of kan je die beter in je doneer-doos leggen?

  • Schoenen

    • Welke schoenen draag je met regelmaat, en welke liggen eigenlijk in de gang te verstoffen? We weten één ding zeker: schoenen zou je nooit in de gang moeten laten slingeren. Het staat slordig, je kunt erover struikelen (au!) en het is gewoonweg netter om alles in een schoenenkast te hebben staan. Daarover komen we maandag bij je terug.

  • Sleutels

Altijd je sleutels kwijt? Zorg ervoor dat je in de gang een duidelijke plek hebt voor je sleutels. Dit kan een plank aan de muur zijn, maar ook een lade in een wandkast of een bankje in de gang.

  • Portemonnee

Hetzelfde geldt voor je portemonnee: leg ‘m naast je sleutelbos om ‘m nooit meer kwijt te raken.

  • Accessoires

In de winter draag je een muts, handschoenen, een sjaal en misschien zelfs wel oorwarmers. In de zomer maken die winteraccessoires plaats voor zonnebrillen. Zorg ervoor dat je een duidelijke plek voor je zomer- en winteraccessoires hebt, waar je ze gemakkelijk kunt opruimen.

Klaar met de gang opruimen? Tips voor het stylen van de gang

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FreepikGood Ware

Reageer op artikel:
Dag 5: in 15 minuten een opgeruimde gang (dat is een fijne binnenkomer!)
Sluiten