Frederique Rekers
Frederique Rekers Gang 26 apr 2021

Goedkope gang make-over: een kleurenblok op je muur fleurt je hele gang op

Een geheel nieuwe inrichting, wat nieuwe meubels of een kleurtje op de muur: sommige gedeeltes in je huis kunnen wel een make-over gebruiken. Dat is precies waar we het in dit artikel over gaan hebben. Met déze goedkope gang make-over fleur je de boel flink op.

Een extra kleur op de muur kan een ruimte flink veranderen. Maar wat als je een hele muur verven een beetje heftig vindt? Geen probleem, je kan namelijk ook gaan voor een kleurenblok op je muur in de vorm van een halve cirkel.

Goedkope gang make-over

De onderstaande DIY is goedkoop en voegt karakter, kleur en structuur toe aan je muur. We leggen uit hoe je dit aanpakt.

Dit zijn dé muurverf trends van 2021 voor in jouw slaapkamer

Een kleurenblok op je muur

Het idee is dat je maar een deel van je muur verft. Dit doe je in een ronde vorm en in een kleur die goed in jouw interieur past. Laten we beginnen met wat je nodig hebt:

  • Muurverf
  • Schilderstape
  • Verfkwast en/of verfroller
  • Potlood
  • Draad
  • Meetlint
  • Waterpas

Het eerste waar je mee begint is (natuurlijk) het kiezen van een kleur verf. Dit is geheel afhankelijk van wat jij mooi vindt. Het volgende is: meten. Hoe groot wil je jouw kleurenblok hebben en hoe moet deze eruit komen te zien?

Muur verven? Met deze handige tips rock jij het verven van die muur


Als je wilt dat jouw kleurenblok in het midden van de muur komt meet dan ook de hele muur goed op. Wanneer je blij bent met de plaatsing markeer je dit onderaan de muur met je potlood. Als het goed is heb je nu twee gemarkeerde punten waartussen jouw kleurenblok komt.

Nu kan je rechte lijnen omhoog trekken met het potlood, gebruik hiervoor de waterpas zodat de lijnen recht zijn. Trek de lijnen door totdat je tevreden bent.

Nu komt het lastigere gedeelte: de ronding. Hiervoor heb je het draad nodig. Meet de afstand op tussen de lijnen en markeer het midden hiervan op de plek waar de lijnen eindigen.

De afstand van het middenpunt tot de lijn (de helft van de afstand tussen beide lijnen dus) wordt de lengte van het draad.

Plak het draad in het middenpunt en vanaf hier kan je met het potlood het draad volgen. Dit doe je door het uiteinde van het draad, samen met het potlood vast te houden. Als het goed is heb je nu de gehele vorm van jouw kleurenblok op je muur getekend.

Afplakken en inkleuren maar

Nu kan je jouw kleurenblok gaan afplakken. Doe dit bij beide rechte lijnen maar houd de ronding vrij. Dit mag je met de losse hand gaan doen. Als je schildertape gebruikt wordt de ronding namelijk nooit helemaal ‘rond’ maar krijg je kleine gekke hoekjes.

Nu kan je (eindelijk) gaan schilderen. Afhankelijk van de dekking die je wilt kan je één of meerdere lagen aanbrengen en jouw gang make-over is klaar.

Duurzaam wonen: verantwoord verven met duurzame verf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Hometalk

Reageer op artikel:
Goedkope gang make-over: een kleurenblok op je muur fleurt je hele gang op
Sluiten