Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gang 25 sep 2020

5 makkelijke manieren om jouw gang klaar voor de herfst te maken

Brrr.. de gure wind heeft ons opeens wakker geschud! De zomer is nu echt voorbij en een sjaal is absoluut geen overbodige luxe. Hoogste tijd dus ook om de gang klaar voor de herfst te maken, want die dunne zomerjas aan de kapstok neemt alleen maar ruimte in beslag én herinnert je steeds aan de tijd dat het nog warm was buiten.

Die ruimte aan de kapstop kun je wel beter gebruiken. Daarom geven wij je een aantal handige tips en laten we zien hoe je de hal klaar kunt maken voor het najaar.

Zo maak je jouw gang klaar voor de herfst

1. Schaf een deurmat aan

Laten we met het belangrijkste beginnen: de deurmat. Als er iets kenmerkend is voor de herfst (of eigenlijk voor het weer in Nederland) dan is het wel regen. En van regen krijg je natte (modder)schoenen en die wil je niet in huis hebben. Na de zomer is een deurmat dan ook echt een must, en dan het liefste nog een droogloopmat.

Ook goed om te weten: Je droogloopmat schoonmaken doe je op deze manier.

2. Maak plaats voor de paraplu

Net als dat je geen natte schoenen in huis wilt, wil je ook geen natte paraplu op de vloer hebben staan lekken. Zet daarom een mand of emmer in de gang zodat je die natte paraplu daar meteen in kwijt kan. Zo houd je het in huis in elk geval wél droog!

3. Wissel van jas

We zeiden het al even eerder in de intro van dit artikel: die zomerjas neemt alleen maar ruimte in beslag en die kun je echt niet meer aan met het koude weer. Tijd om die dunne jas op te bergen en plaats te maken voor een dikkere variant, die weer- en windbestendig is.

En vooruit, als het over een paar dagen écht nog lekker weer wordt – je weet het immers nooit in Nederland – dan kan je ‘m er altijd nog weer even bijpakken.

4. Maak ruimte voor sjaals, mutsen en handschoenen

Het kan nogal rommelig worden als je alle accessoires zomaar lukraak aan de kapstok hangt of in de gang gooit. Belangrijk is dan ook een handig systeem om sjaals, mutsen en handschoenen in op te bergen.

Heb je een bankje in de hal staan? Overweeg dan om manden of opbergboxen onder het bankje te zetten voor je accessoires. Wil je liever de vloer vrij houden? Berg je accessoires dan op in een canvas tas en hang die aan de kapstok. Staat hartstikke stijlvol én is handig. in gebruik.

5. Geef je regenlaarzen een mooie plek

Verzamel jij de meeste schoenen bij de deur? Dan kun je beginnen met de sandaaltjes en andere open schoenen op te bergen. Verwissel deze voor regenlaarzen zodat je altijd als je snel even naar buiten moet droge voeten houdt! Plus: stoere regenlaarzen geven de hal meteen een nonchalante, landelijke sfeer.

Meer herfst tips van Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 makkelijke manieren om jouw gang klaar voor de herfst te maken
Sluiten