Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 16 aug 2018

Game of Thrones fans opgelet: dit enorme GoT-kasteel staat te koop!

Als je een beetje fan bent van Game of Thrones weet je dat de serie veel gebruik maakt van echte gebouwen en kastelen. En guess what? Er staat er eentje te koop! En het is niet eens zo duur als je misschien zou verwachten.

Je zou namelijk denken dat de prijs van een kasteel redelijk hoog zou zijn. Maar niets is minder waar. Gosford Castle in Noord-Ierland staat te koop vanaf £500.000! Dit is natuurlijk nog steeds een half miljoen, maar in Nederland staan er gerust rijtjeshuizen te koop voor deze prijs. En het verschil tussen een rijtjeshuis en een kasteel is nogal groot.

Game of Thrones kasteel
Beeld: Maison Real Estate


Beeld: Maison Real Estate

Voor als je wat ruimer wilt wonen

Mocht je wat ruimer willen wonen, is dit een perfecte plek! Al kan je misschien een beetje verdwalen… Maar hé, nooit meer een rommelkamer, want kamers genoeg! Daarnaast woon je dan ook nog eens in een prachtig natuurgebied! Perfect voor de echte wandelliefhebber.

En ben je ook dol op deze oude stijl? Dan is dit ook een huis(je) voor jou. Wie wilt er nou geen donkere koude dungeon? Ik voel een enorme wijnkelder aankomen!


Beeld: Maison Real Estate


Beeld: Maison Real Estate


Beeld: Maison Real Estate


Beeld: Maison Real Estate


Beeld: Maison Real Estate

Zoals je ziet moet er nog wel het één en ander aan gebeuren. Dus wil je een kant en klaar kasteel, moet je misschien nog even verder zoeken. De staat van het kasteel heeft ook te maken met de vorige functies van het gebouw.

Het kasteel is gebouwd in 1859 door de architect Thomas Hoppert. Rond de Tweede Wereldoorlog was het de huisvestiging van Engelse troepen en het heeft ook een tijdje gediend als krijgsgevangenenkamp. Rond 1980 was het ook even een hotel voordat het in verval raakte. De meest recente functie van het kasteel was als achtergrondtoneel voor een aantal afleveringen van seizoen 3 van Game of Thrones.

Game of Thrones kasteel
Beeld: Maison Real Estate

Game of Thrones achtergrond

LET OP: kan spoilers bevatten!

Het kasteel staat trouwens niet in z’n geheel te koop, maar voor een gedeelte. Dat gedeelte stond dus centraal tijdens de opnames voor Game of Thrones.

Genoeg over het kasteel, we willen natuurlijk die bewuste scène zien! Het kasteel is te zien tijdens de executie van Rickard Karstark door Robb Stark. Maar het heeft ook nog gediend als achtergrond tijdens scènes van de bewuste Red Wedding aflevering, we all remember that!
R.I.P. Rob Stark…

 Nog meer lezen over bijzondere huizen?

Bron: Maison Real Estate

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Game of Thrones fans opgelet: dit enorme GoT-kasteel staat te koop!
Sluiten