Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Interieur 24 apr 2019

Winter is coming: 9 x een Game of Thrones touch in je interieur

Het kan je niet ontgaan zijn: Game of Thrones is terug en bezig aan het achtste en laatste seizoen. De bloedstollende (en meedogenloze) serie op HBO staat bekend om haar veldslagen, vuurspuwende draken en personages als Jon Snow en Daenerys Targaryan. Maar ook het decor waar de serie zich tegen afspeelt is bijzonder. Bevalt het je wel, die stijl? Hieronder 9 items waarmee je je huis een Game of Thrones touch kunt geven.

Kijk je nu al op tegen het moment je favoriete serie te moeten missen? Met deze items haal je een klein stukje Game of Thrones in huis.

Best scene of the episode @peterdinklage @emilia_clarke @emilia_cllarke @sean_bean_official @iamlenaheadey @maisie_williams @kristiannairn #jonsnow #wildfire #stark #lannister #targaryen #arya #aryastark #tyrionlannister #tyrion #sansastark #sansa #cerseilannister #daenerystargaryen #daenerys #thewall #westeros #kingslanding #winterfell #hardhome #valarmorghulis #got #hodor #gameofthrones #kinginthenorth #gameofthroneshbo #gameofthronesfamily #gameofthronesfan #asongoficeandfire #winterishere #winteriscoming

1,088 Likes, 8 Comments – Game_Of_Impressions (@game_of_impressions) on Instagram: “Best scene of the episode @peterdinklage @emilia_clarke @emilia_cllarke @sean_bean_official…”

1. Houten meubels

De leden van de zeven koninkrijken mogen dan misschien strijden om de Iron Throne, maar tot die tijd moet een mens toch ergens op zitten. Dit bankje van zwart mangohout zou in ieder geval niet misstaan in Westeros.

Bankje van mangohout, € 99,- H&M

Game of Thrones in je interieurSet featured image

2. Heel. Veel. Kaarsen.

Elektriciteit kennen ze nog niet in Westeros. Dat betekent dat het licht dat er is, moet komen van knapperende haardvuren en kaarsen. Héél veel kaarsen. Deze metalen kandelaar is helemaal in GoT-stijl.

Metalen kandelaar € 14,99, H&M

Kandelaar in Game of Thrones stijl

3. Wijnkaraffen

Je hoeft geen Tyrion Lannister te heten om te genieten van een glas wijn: in GoT is het bijna ondenkbaar dat je níét drinkt. Wijn staat er standaard op tafel, uitgestald in wijnkaraffen. In elke ruimte. Doet het ook leuk in een kast uiteraard.

Karaf van Nachtmann via de Bijenkorf € 89,- euro. 

Karaf met een Game of Thrones touch

4. Chaise longue

Van al dat strijden wordt een mens best moe. De leden van de zeven koninkrijken komen doorgaans bij op een chaise longue. Dit exemplaar in ‘middernachtgrijs’ fluweel (dit verzinnen we niet) zou perfect passen bij de Cersei Lannisters van deze wereld.

Chaise longue in middernachtgrijs, € 469,- euro, Made.com

Chaise longue in de stijl van Game of Thrones

5. Black Eyed Raven

De zwarte raaf is een symbolisch dier voor de inwoners van Westeros. Ze gebruiken de vogels om boodschappen door te geven aan andere kastelen en steden van The Seven Kingdoms. En dan hebben we natuurlijk ook nog de Three-Eyed Raven. De vogel in deze lamp is officieel een kraai, maar doet ons toch sterk denken aan de zwarte raven uit GoT.

Lamp vogel (wand) € 149,95 &klevering

Lamp in de vorm van een zwarte raaf

6. Schapenvacht

De schapenvacht is al jaren één van de bekendste items van Ikea. Ook de personages van Game of Thrones kunnen niet zonder. Al is het maar omdat het altijd winter lijkt in Westeros.

Schapenvacht € 29,95 Ikea

Schapenvacht

7. Lantaarns

Zowel in de tuinen van Dorne als in Huis Lannister en Huis Targaryen struikel je over de lantaarns. Deze exemplaren van H&M kunnen zowel binnenshuis als in je tuin.

Lantaarns € 14,99 (klein) en € 19,99 (groot) euro, H&M

Lantaarns

8. Witte wolf

Dit beeld kun je misschien beter niet aan Jon Snow laten zien. Zijn witte wolf Ghost is hier gekruist met een gieter. Waarom? Geen idee. Maar je kunt er zowel je plantjes mee water geven als ‘m neerzetten ter decoratie.

Wolf watering can € 217,- euro, Pol’s Potten

wolf gieter

9. Dragon scale planten

En nu we het dan toch over planten hebben: een beetje groen komt gelukkig ook wel voor in de wereld van Game of Thrones. De meest toepasselijke plant die we dan kunnen bedenken is de Olifantsoor. Die wordt namelijk ook wel ‘Dragon Scale‘ genoemd.

Ook interessant voor Game of Thrones fans:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winter is coming: 9 x een Game of Thrones touch in je interieur
Sluiten