Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 26 dec 2019

Zo creëer je een gallery wall zónder schilderijen (ja, het kan echt)

Heb je toevallig nog een lege muur in huis waar je maar al te graag een gallery wall van maakt? Maak kennis met de gallery wall 2.0, een gallery wall zonder schilderijen. Ik geef je 5 ideeën voor een spannende gallery wall waar je echt geen schilderijen voor nodig hebt.

Om een gallery wall te maken zonder schilderijen betekend natuurlijk dat je om te beginnen een keuze moet maken in wat je op gaat hangen. Maar ook wat je op kunt hangen. Niet alles wordt er persé mooier van wanneer we dit tegen de wand decoreren.

Maak uiteindelijk één keuze. Ga of voor het één of voor het ander. Doe je dat niet? Dan wordt het een zooitje ongeregeld en één grote drukke bedoeling.

5 ideeën voor een gallery wall zonder schilderijen

gallery wall zonder schilderijen
Bron: Ellis van Eijden

1. Maak gebruik van borden

Deze foto komt uit mijn eigen huis, en de bedoeling is dat deze muur nog veel voller komt te hangen. Ik ben een verzamelaar. Niet zo zeer dat ik sleutelhangers of postzegels verzamel maar wel in iets wat ik kan gebruiken in het interieur. Zo ben ik eens gestart met bordjes verzamelen, en van het één kwam het ander.

Het leuke hieraan is dat je van ieder vakantieadres een bordje mee naar huis kunt nemen. Maar duik vooral ook eens bij (groot)moeder in de kast op zoek naar een bordje met een verhaal. En als mensen eenmaal van je muur af weten, is de kans groot dat je in de toekomst ook mooie bordjes cadeau krijgt.

2. Rieten manden en schalen

Ik vind dit een hele leuke om zowel buiten als binnen toe te passen: hand rieten manden en schalen aan de muur. Wanneer ik een interieur advies uitwerk praat ik hierbij altijd over olievlekjes. Begin onderin en werk zo schuin naar boven alsof er een vlek op de muur zit. Niet te recht en strak naast elkaar.

Mijn gouden tip: hang eerst karton of papier op aan de muur alvorens je gaten gaat boren. Dit voorkomt een hoop problemen en vooral een gatenkazen muur.

3. Planten

Wie zegt dat planten alleen op een vensterbank kunnen staan? Precies, ook planten kun je ophangen in leuke bloempotten die je aan de muur kunt hangen. Hang de planten wel op op een plek waar ze voldoende daglicht krijgen, en waar je ze gemakkelijk water kunt geven.

4. Werk met diepte

Maak vakjes tegen de muur aan waar je decoratie in kunt zetten. Wil je zorgen voor rust en eenheid? Schilder de vakken dan in dezelfde kleur als de muur.

In dezelfde kleur schilderen als de muur

5. Spiegels

Door spiegels toe te voegen kun je spelen met het licht en laat je de ruimte groter lijken! Hang ze dus niet zomaar op een muurtje op maar kijk eens wanneer de spiegel vast houdt wat het doet. Je wilt immers niet verblind worden door het daglicht wanneer je op de bank zit.

Is een gallery wall zonder schilderijen toch niets voor jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo creëer je een gallery wall zónder schilderijen (ja, het kan echt)
Sluiten